Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı
BÖLÜM SPONSORU

Dünya Ekonomisinin Geleceği Plastikte

İstanbul Sanayi Odası’nın düzenlediği 6. Sanayi Kongresi, 'Sürdürülebilir Rekabet Gücü: Endüstriyel Teknoloji ve İnovasyon' teması ile gerçekleşti. Kongrede bir konuşma yapan ünlü iş stratejisti Ray Hammond, dünya ekonomisinin yapı taşı olan petrolün geleceği ve plastikler ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

yapi.com.tr
Dünya Ekonomisinin Geleceği Plastikte

b>İstanbul Sanayi Odası’nın düzenlediği 6. Sanayi Kongresi, 'Sürdürülebilir Rekabet Gücü: Endüstriyel Teknoloji ve İnovasyon' teması ile gerçekleşti. Kongrede bir konuşma yapan ünlü iş stratejisti Ray Hammond, dünya ekonomisinin yapı taşı olan petrolün geleceği ve plastikler ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Geleceğin, toplumu ve iş dünyasını nasıl etkileyeceği konusunda araştırma ve yayınları bulunan Ray Hammond, 1984 yılında dünyanın ilk on-line ticaret ve internet rehberini hazırladı. Avrupa’nın, strateji konusunu ele alan en başarılı yazarlarından biri kabul edilen Ray Hammond'ın 15 kitabı 32 dile çevrilmiş durumda.

Ray Hammond, 6. Sanayi Kongresi’nde yaptığı konuşmada, dünyada petrolün hiçbir zaman bitmeyeceği çünkü bir süre sonra yakılamayacak kadar pahalı hale geleceğine dikkati çekti. Yakın gelecekte biteceği tahminleri yapılan petrolle ilgili olarak, “Bugün petrolü nakliye ve enerji elde etmek için yakarak çöpe atıyoruz” diyen Hammond, alternatif enerji kaynakları geliştirerek petrolün daha faydalı işlerde kullanılması gerektiğini söyledi.

Petrolün daha verimli ve faydalı biçimde kullanılabileceği alanlara örnek olarak plastiği veren ünlü stratejist, “Mesela dünyada tüketilen petrolün yüzde 5’inden elde edilen plastiklerin ekonomik değeri geri kalan yüzde 95’ini geçiyor. Üstelik petrolden plastik elde ettiğinizde petrolün enerji değeri kaybolmuyor, plastiklerin içinde korunuyor” diye konuştu. Hammond, petrolün enerji üretmek yerine plastikte kullanılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kongrede bulunan PAGEV (Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı) Başkanı Selçuk Aksoy da Ray Hammond’ın sözlerine katıldığını belirterek, hayatımızın pek çok alanında kullanılan plastiğin 21.yüzyılın malzemesi olduğunu ve dünyadaki ham petrolün sadece yüzde 5’i ile plastiklerin üretildiğini söyledi. Aksoy, plastiklerin sanıldığının aksine alternatiflerine göre geri dönüşümünün kolaylığı ve bu aşamada daha az enerji harcanması nedeniyle çevreye de zarar vermediğini vurguladı. PAGEV Başkanı, “Gelecekte plastiklerin hayatımızdaki yeri ve önemi daha da artacak” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dunya-ekonomisinin-gelecegi-plastikte_57714.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!