Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Dünya Mimarlık Günü'nde Türkiye'nin Mimarlık Gündemine Ütopik Bir Bakış

UIA’nın “Daha Güzel Bir Geleceğin Mimarı Çocuklar Olsun!” şeklinde sloganlaştırdığı 2008 Dünya Mimarlık Günü için “tüm anavatan, yabancı elçilikler ve yavru vatan Kıbrıs”ta kutlamalar ve şenlikler düzenlenmiyor olabilir. Ama bu günün ‘anlam ve önemini’ birazcık olsun hatırlatmak veya alçakgönüllü bir romantizme boğulmadan konuşmak mümkün. Söz

yapi.com.tr
1 Dünya Mimarlık Günü'nde Türkiye'nin Mimarlık Gündemine Ütopik Bir Bakış

br > İstanbul’un Raylı Sistemi Dünyanın En İyi Üçüncüsü

Yapılan bir araştırma, İstanbul’un metro sisteminin İngiltere ve Tokyo’dan sonra dünyanın en iyi üçüncü metro sistemi olduğunu ortaya koydu.

 

Dünya Ulaşım Standartları Birliği tarafından ortaya konulan araştırmada hatların sıklığı ve uzunluğu, bağlantı noktalarının kentsel ulaşım arterindeki yerlerinin önemi, karayolu ve yaya yolları ile birleşimleri gibi temel kriterler göz önüne alınırken Bağcılar ve Merter’den Ataşehir ile Ümraniye’ye dek uzanan metro sistemi ile İstanbul üçüncü sıraya yerleşti. Jüri raporunda, İstanbul metrosunun ana damarı sayılabilecek birinci Marmaray’ın yapımı sırasında ortaya çıkan antik kalıntıların bir tür açık kent müzesine çevrilmesi ile ulaşım işlevinin ötesinde bir korumacılık politikasının ortaya konuşunun etkileyici olduğu belirtildi.

Aynı zamanda New York ve Berlin metrolarında gözlemlenen vandalizm vakalarının İstanbul metrosunda asgari seviyede olduğu vurgulanırken metronun zayıf noktaları olarak uzun hatlarda yoğun yolcu alımlarının yarattığı sıkıntı ile alışveriş ve rekreasyon fasilitelerinin azlığı ve terminal noktalarında kullanılan malzemelerin kalitesinin çok yüksek olmayışı gösterildi. Araştırmada İstanbul, metro yön işaretlemeleri, logo tasarımı, metro iç konforunun yanı sıra kent içi trafiğine katkı kategorilerinden de tam puan aldı.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4  |   5
http://www.yapi.com.tr/haberler/dunya-mimarlik-gununde-turkiyenin-mimarlik-gundemine-utopik-bir-bakis_64024.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • toki çevreye, doğaya, insanlara saygı göstermeden yaşama uyumsuz binalar üretmeye devam etmemelidir. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!