Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

‘Dünya Saati’nde Işıklar Kapanacak!

Küresel iklim değişikliğine dikkat çekmek için tüm dünyada düzenlenen “Dünya Saati-Earth Hour” eylemi, bu yıl 28 Mart’ta, yerel saatle 20.30-21.30 saatleri arasında tüm dünyada gerçekleştirilecek. “Dünya Saati” eylemi ilk kez 2007 yılının Mart ayında, WWF-Avustralya’nın önderliğinde Sidney’de gerçekleştirildi. Eylem, geçen yıl küresel bir

Milliyet Gazetesi
‘Dünya Saati’nde Işıklar Kapanacak!

Küresel iklim değişikliğine dikkat çekmek için tüm dünyada düzenlenen “Dünya Saati-Earth Hour” eylemi, bu yıl 28 Mart’ta, yerel saatle 20.30-21.30 saatleri arasında tüm dünyada gerçekleştirilecek. Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) Türkiye İletişim Sorumlusu Sezen Gülçen’in verdiği bilgilere göre, “Dünya Saati” eylemi ilk kez 2007 yılının Mart ayında, WWF-Avustralya’nın önderliğinde Sidney’de gerçekleştirildi. Eylem, geçen yıl küresel bir kampanyaya dönüştü.

Basit hareketin farkı

Mart ayında belirlenen bir günde ve saatte, ışıkları bir saat kapatmaya dayalı olan eylem, küresel iklim değişikliği üzerinde, basit bir hareketle yaratabilecek farka işaret ediyor. Sadece gereksiz aydınlatmaları söndürerek bile karbon salınımını azaltmanın ve iklim değişikliği için bir şeyler yapmanın mümkün olduğunu, küresel bir mesajla anlatıyor. Eylemle hedeflenen 2009’da da insanlığın küresel iklim değişikliğine karşı bir şeyler yapmaya niyetli olduğunu tüm karar vericilere göstermek.

Dünyanın büyük şehirlerinden “Dünya Saati”ne katılma çağrıları ve taahhütler geliyor. Katılımcılar, aralarında Moskova, Los Angeles, Las Vegas, Londra, Hong Kong, Sidney, Roma, Oslo, Cape Town, Lizbon, Singapur, Toronto, Dubai, Kopenhag ve İstanbul’un da bulunduğu 74 kentten oluşuyor.
“Dünya Saati” eylemine, 28 Mart Cumartesi günü saat 20.30’da dünyanın en uzun oteli olan Burj Dubai, Toronto’da bulunan CN kulesi, Sidney Opera binası, Roma’da bulunan İtalya Cumhurbaşkanlığı gibi bir çok tanınmış ve tarihi bina ışıklarını kapatarak katılacak.

WWF-Türkiye destek bekliyor

‘Dünya Saati’nin, Türkiye’de gerçekleşmesi için 2 yıldır çalışma yürüten WWF-Türkiye de, eylemin İstanbul, İzmir, Eskişehir, Antalya gibi birçok şehirde yapılması için destek bekliyor. Küresel iklim değişikliğinden büyük oranda etkilenecek olan Türkiye’nin su kaynaklarını, ormanlarını ve tüm doğal zenginliğini korumak için herkese her zamankinden daha fazla sorumluluk düşüyor. ‘Dünya Saati’ eylemine katılmak için “www.wwf.org.tr” adlı web sitesinden WWF-Türkiye’ye ulaşmak mümkün.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dunya-saatinde-isiklar-kapanacak_66263.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!