Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Dünyada En Çok Arkeolojik Kazı Şanlıurfa’da Yapılıyor

Şanlıurfa’da 1964 yılında Bozova Söğüt Tarlası ve Biris Mezarlığı’nda başlayan arkeolojik kazıların sayısı 35’e ulaştı. Böylece Şanlıurfa,

Zaman



b>Şanlıurfa’da 1964 yılında Bozova Söğüt Tarlası ve Biris Mezarlığı’nda başlayan arkeolojik kazıların sayısı 35’e ulaştı.

Böylece Şanlıurfa, Türkiye’de ve hatta dünyada en çok arkeolojik kazı yapılan il olma ünvanına sahip oldu. Taş Devrinden Osmanlı dönemine kadar tüm Ortadoğu kültürlerinin 600 bin yıllık izlerine rastlanılan bu kazılardan çıkartılan binlerce eser Şanlıurfa Müzesinde muhafaza ediliyor. Türkiye’nin en zengin müzelerinden olan Şanlıurfa Müzesi’nin yetersiz olması ise bu eserlerin önemli bir bölümünün depolarda üst üste istiflenmesine neden oluyor. Önasya ve Ortadoğu kültür tarihini aydınlatan bu eserlerin daha geniş bir mekânda insanlığın hizmetine sunulması bekleniyor. Şanlıurfa Valiliği, Osmanlı döneminden kalma ve Türkiye’nin en büyük hanlarından olma özelliğine sahip Millet Hanı külliyesini restore ederek müzeye dönüştürmeyi planlıyor. Şanlıurfa valiliği söz konusu yapının kullanım hakkını bu amaçla Turizm Bakanlığı’ndan devraldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dunyada-en-cok-arkeolojik-kazi-sanliurfada-yapiliyor_3458.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!