Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Dünyada Ham Çelik Üretimi Düştü

Dünyada ham çelik üretimi temmuz ayında, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3,8, Türkiye'de yüzde 10,4 geriledi.

yapı.com.tr/AA
Dünyada Ham Çelik Üretimi Düştü

Dünya Çelik Birliği'nin verilerine göre, dünyada geçen yılın temmuz ayında 138,9 milyon ton olan ham çelik üretimi bu yılın aynı ayında yüzde 3,8 gerileyerek 132,9 milyon ton oldu.

Türkiye'de 2014 temmuz ayında 2,8 milyon ton olan ham çelik üretimi bu yılıln temmuz ayında yüzde 10,4 düşerek 2,5 milyon tona indi. Türkiye bu ham çelik üretim seviyesiyle temmuz ayında dünyada 9'uncu sırada yer aldı.

Bu arada geçen yılın yedi aylık döneminde Türkiye'de 19,9 milyon ton olan ham çelik üretimi 2015'in aynı döneminde yüzde 6,3 gerilemeyle 18,7 ton olarak gerçekleşti.

Dünyada 2014 yılı ocak-temmuz döneminde 966,5 milyon ton seviyesindeki ham çelik üretimi, bu yılın aynı döneminde yüzde 2,1 azaldı ve 945,8 milyon tona düştü.

Dünyada temmuz ayında aylık bazda ham çelik üretiminde en fazla düşüş yüzde 62,6 ile Libya, yüzde 45,6 ile Hırvatistan ve yüzde 43,8 ile Makedonya'da gerçekleşti. En fazla artış ise yüzde 83,1 ile Macaristan, yüzde 71,3 ile Birleşik Arap Emirlikleri ve yüzde 69,2 ile Küba'da meydana geldi.

Dünya ham çelik üretiminin temmuz ayında en fazla olduğu ülkeler ise sırasıyla Çin, Japonya, Hindistan ve ABD şeklinde sıralandı. Küresel ham çelik üretiminin yarıdan fazlasını tek başına gerçekleştiren Çin'de temmuzda üretim yüzde 4,6 düştü. Ülkede geçen yılın temmuz ayında 69 milyon ton olan ham çelik üretimi, bu yılın aynı ayında 65,8 milyon ton oldu. Dünyanın en gelişmiş ekonomisi ABD'de ise temmuz ayındaki üretim geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9,1 gerileyerek, 6,9 milyon ton olarak gerçekleşti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dunyada-ham-celik-uretimi-dustu-_133609.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!