Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Dünyada Kirasıyla Üzen 13'üncü Şehir İstanbul!

ECA International dünyanın kiralık emlak bakımından en pahalı ve hesaplı şehirlerini belirledi. 2006 yılını kapsayan araştırmaya göre dünya genelinde popüler şehirlere yönelik kira oranlarında 2005'e kıyasla yüzde 10'luk bir artış oldu.

Sabah Gazetesi



b>ECA International dünyanın kiralık emlak bakımından en pahalı ve hesaplı şehirlerini belirledi. 2006 yılını kapsayan araştırmaya göre dünya genelinde popüler şehirlere yönelik kira oranlarında 2005'e kıyasla yüzde 10'luk bir artış oldu. Artışların özellikle Asya ülkelerinde katlanarak gerçekleştiği dikkat çekti.

92 ülke arasında yapılan araştırmaya göre üç oda bir salon (3+1) dairelerin kirası Hong Kong'da adeta ateş pahası. Şehirlerin popüler bölgelerinde yapılan incelemede Hong Kong'da bu niteliklere sahip bir daire için ayda ortalama 8 bin 592 dolar ödemek gerekiyor. Bu rakam ikinci sırada bulunan Tokyo'da ki kiraların yaklaşık yüzde 17 oranında üzerinde. Sıralamada 15'inci basamakta bulunan Singapur'dan ise tam yüzde 150 daha pahalı.

Nairobi çok hesaplı
Kiralık daire bakımından en hesaplı şehirlerin başında ise Kenya'nın başkenti Nairobi geliyor. Hesaplamalara göre Nairobi'nin en popüler bölgelerinde bulunan 3+1'lerin aylık kira bedeli Hong Kong'un sekizde birine yani yaklaşık olarak bin ABD dolarına denk geliyor. ECA'nın hazırladığı sıralamalarda Türkiye'den de şehirler bulunuyor.

Hong Kong'un aylık 8 bin 592 dolarla açık ara önde götürdüğü en pahalı şehirler sıralamasında İstanbul 13'üncü basamakta yer aldı. Kira bakımından en hesaplı şehirler sıralamasında ise Ankara 4'üncü basamakta bulunuyor. Diğer yandan Ortadoğu kira artışı bakımından Asya'yı bile gölgede bıraktı. Katar'ın başkenti Doha ve BEA'nın başkenti Dubai olmak üzere bölgedeki emlak fiyatları 1996 yılından günümüze yüzde 130'un üzerinde artış gösterdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dunyada-kirasiyla-uzen-13uncu-sehir-istanbul_54289.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!