Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Tam 32 Milyon Katlı Asansör

Dünyadan Uzaya Asansörle Çıkılacak

Dünya’dan uzaya asansör yapılacağı, söz konusu asansörün yapımına ise iki yıl sonra başlanacağı belirtildi. Amerikan Ulusal Havacılık ve

Milliyet
Dünyadan Uzaya Asansörle Çıkılacak

b>Dünya’dan uzaya asansör yapılacağı, söz konusu asansörün yapımına ise iki yıl sonra başlanacağı belirtildi.
Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından finanse edilen HighLift Systems şirketinde görevli Brad Edwards, asansörün ilk yolcularını 2017’da uzaya götüreceğini söyledi. Edwards’ın verdiği bilgiye göre, ekvatordan aşağıya sallanan kısa bir halat, kendi ağırlığı nedeniyle yere doğru düşer. Halat uzadıkça, merkezkaç kuvveti Dünya ile birlikte dönen halatı daha kuvvetli çeker. Halatın ağırlık merkezi 35 bin 786 kilometreden daha yüksek olduğunda merkezkaç kuvveti yerçekimi kuvvetinden daha baskın çıkar ve halat gerilir. Günde 5 ton ağırlığı uzaya taşıyabilecek olan asansör 40 milyar dolara mal olacak.

Nasıl çalışacak?
Edwards’a göre, şirket 2011 yılında kabloyu yere sarkıtacak. 91 bin kilometre uzunluğundaki nanotüp kablo, birkaç santimetre eninde ve bir metrenin milyonda biri kadar ince olacak. Sarılan bant, atmosferin dışına çıkıldığında uzay gemisinden dışarıya çıkarılacak. Yere gitmesi gereken ucu ağırlık yardımıyla aşağıya doğru sarkıtılacak. Bandın diğer ucu ise pille çalışan bir uzay aracıyla yukarıya doğru açılacak. Bandın Dünya’ya inen ucu denizde yüzen bir üsse sabitlenecek. Daha sonra lazer yardımıyla enerjileri verilecek küçük gondollar, bandı kat kat güçlenledirecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dunyadan-uzaya-asansorle-cikilacak_2455.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!