Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Dünyanın En Büyük Ytong Fabrikası Olması Hedefleniyor

Bilecik merkeze bağlı Bayırköy beldesinde faaliyet gösteren Ytong Fabrikası'nda kapasite artışı nedeniyle temel atma töreni gerçekleştirildi. Ytong Genel Müdürü Nabi Özdemir, Vali Halil İbrahim Akpınar, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Ahmet Özünlü, Bayırköy Belde Belediye Başkanı Mustafa Yaman, Türk

yapi.com.tr / AA
Dünyanın En Büyük Ytong Fabrikası Olması Hedefleniyor

Foto: Muhsin Arslan

Bilecik merkeze bağlı Bayırköy beldesinde faaliyet gösteren Ytong Fabrikası'nda kapasite artışı nedeniyle temel atma töreni gerçekleştirildi. Ytong Genel Müdürü Nabi Özdemir, Vali Halil İbrahim Akpınar, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Ahmet Özünlü, Bayırköy Belde Belediye Başkanı Mustafa Yaman, Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Demiren ve iş adamlarının katıldığı törende, Ytong'un İstanbul, Tekirdağ, Antalya ve Gaziantep ile Bilecik'teki tesisleri ve çalışmaları hakkında bilgi verildi.

Yıllık 800 bin metreküp üretim kapasitesine ulaşması hedeflenen Ytong Bilecik tesisinin üretim hacmi ile dünyadaki en büyük ytong tesis olma özelliğine kavuşacağını belirten Özdemir, şöyle konuştu:

''2008 yılında 130 bin metreküp kapasite ile üretime başlayan ve ilave yatırımlarla 300 bin metreküp kapasiteye ulaşan Bilecik Ytong Fabrikası'nda, yeniden kapasite artışı yapılıyor. Kuruluşundan bu yana istikrarlı büyüyerek 130 binden 300 bin metreküp kapasiteye ulaşan Bilecik Ytong Fabrikası'nda, üretim kapasitesini 340 bin metreküpe çıkaracak olan 6. Otoklavın temelini atacağız. Bilecik Ytong'un kısa vadede yıllık 400 bin metreküpe, ardından kademeli kapasite artışlarıyla yıllık 800 bin metreküp üretim hacmine ulaşması ve bu sayede dünyanın en büyük ytong fabrikası olması hedefleniyor. Sektörün lideri konumundaki Türk Ytong, bu yatırım ile toplam üretim kapasitesini yıllık 1.5 milyon metreküp üzerine çıkartmıştır.''


Foto: Muhsin Arslan

Konuşmaların ardından Vali Akpınar, Belediye Başkanı Yağcı, Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Demiren ve beraberindekiler, 6. Otoklav'ın ilk harcını koydu.

ETİKETLER: firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/dunyanin-en-buyuk-ytong-fabrikasi-olmasi-hedefleniyor_89218.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!