Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Dünyanın En Pahalı Merkezi İş Alanı Londra'da

DTZ Research'ün dünyadaki en pahalı iş muhitleri ile ilgili araştımasına göre, Londra'nın West End bölgesi, Tokyo'yu tahtından ederek ilk sırada yerleşti. Araştırmada, 2009 boyunca, büyük kentlerin çoğunda büroların doluluk oranında azalma / durgunlaşma ve bu duruma bağlı olarak da kira fiyatlarında düşüş görülürken, Londra'nın "kuvvetli ve hızlı"

yapi.com.tr
Dünyanın En Pahalı Merkezi İş Alanı Londra'da

DTZ Research'ün dünyadaki en pahalı iş muhitleri ile ilgili araştımasına göre, Londra'nın West End bölgesi, Tokyo'yu tahtından ederek ilk sırada yerleşti. Bu sene sıralamada gerileyen Paris ise, 2'ncilikten 6'ncılığa düştü.

Araştırmada, 2009 boyunca, büyük kentlerin çoğunda büroların doluluk oranında azalma / durgunlaşma ve bu duruma bağlı olarak da kira fiyatlarında düşüş görülürken, Londra'nın 'kuvvetli ve hızlı' bir düzelmeden faydalandığı belirtiliyor. Seneyi düşüşle kapatan büyük kentlerden Paris 2'ncilikten 6'ncılığa; Dubai ise 3'üncülükten 11'nciliğe kadar geriledi.

DTZ; Londra'nın West End bölgesinin 2013'e kadar birinciliği koruyacağını, onu takip edecek kentlerin ise Hong Kong, Tokyo, Washington ve Paris olacağını öngörüyor.

Sıralamadaki başka bir değişiklik de ilk 10'a giren üç yeni kent: 8'inci sıradaki Zürih; 9'uncu Boston ve 10'uncu Frankfurt. DTZ, değişikliğe ilişkin şu açıklamada bulunuyor: "Bu pazarların sıralamadaki yükselişi, diğerlerine kıyasla kira değerlerinde daha ılımlı bir düşüş yaşamış olmalarından kaynaklanıyor."

DTZ'nin Gayrimenkul Stratejisi Bölüm Yöneticisi Karine Woodford'un konuya ilişkin görüşleri ise şunlar:

"Mevcut piyasa koşullarında yeni kullanıcılar, genişleyen seçeneklerle birlikte daha kaliteli binalardan faydalanabilecekler. Değerli bölgelerdeki kira fiyatları ulaşılabilir hale geldikçe ve kiralanabilir alanlar arttıkça, daha çok kullanıcı birinci sınıf bölgelerde yer alan binalara geçmeyi düşünecektir. En yüksek kira fiyatındaki düşüş, yeni lokasyon arayışında olan kullanıcı için gerçek fırsatlar yaratır."

Haber, www.batiactu.com'dan derlenmiştir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dunyanin-en-pahali-merkezi-is-alani-londrada_76166.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!