Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Dünyanın En Zor İşi Hayal Satmak

“Ünlülerin emlakçısı” olarak tanınan Korhan Kongaz’ın adı bugünlerde “Aristokratlar Kulübü”yle anılıyor. Amacı “aristokrat”ları özel bir alanda bir araya getirebilmek. Çalışma, henüz proje aşamasında. Ancak talepler de tartışmalar da şimdiden başlamış bile.

Cumhuriyet Dergi
Dünyanın En Zor İşi Hayal Satmak

Korhan Kongaz, bir emlak danışmanı. Emlakçılık deyince hemen ev alım, satımı ya da kiralaması gibi düşünmeyin. Kongaz, bir satış pazarlama uzmanı ve üzerine çalıştığı gayrimenkuller de sıradan evler değil; yalı, şato ve adalar. “Ünlülerin emlakçısı” olarak tanınıyor. Ancak çalıştığı kişiler hakkında ser verip sır vermiyor. “Kendilerine sormadan isimlerini veremem” diyor. Rus oligark Roman Abramoviç’e İstanbul’da villa sattığını, bunun da duyulduğunu hatırlatıyorum, “O bir gaflet duyuldu, yayıldı. Meslek sırlarımız var. Sırlarımla gideceğim” diyor. Diğer yandan puro üretimine girmek, şarap işi yapmak istiyor kendi markası altında. Bunlar gelecek projeleri arasında.

Ancak biz son günlerde konuşulan “Aristokratlar Kulübü” projesini anlamak üzere buluşuyoruz Kongaz'la. Bu arada merak ettiğim hikâyesini de soruyorum. Çünkü Golden Royale Gayrimenkul’ün sahibi Kongaz’ın hakkında fazla bilgi yok, sır gibi. Ancak “işini iyi bilen” bir emlakçıyla söyleşmek ne mümkün! Röportaj bir yerden sonra halat yarışına dönüyor. Bir o çekiyor, bir ben. Kimi zaman bir soruyu üç kez sormak bile gerekiyor. Beden dilini değiştirmeden konuşuyor, yanıtlamak istemediği soruları çeşitli manevralarla fark ettirmeden değiştirmeye çalışıyor. “Meslek sırları”na sadık, açık vermemeye niyetli. Biz röportajı yaptık, yorumu sizin takdiriniz...

- Bugünlerde, yapmayı planladığınız, proje aşamasındaki Aristokratlar Kulübü konuşuluyor. Nedir kapsamı?

- Amerika’da gördüğüm ortamı buraya yansıtmak istiyorum. Parası olan herkesin gelebileceği bir yer gibi düşünmeyin. Oturmayı kalkmayı, konuşmayı bilen, bitirdiği okulu sorgulanmayan, kaç lisan biliyorsunuz diye sorulmayan insanların kulübü. Yaklaşık 25 bin metrekarelik 20-22 katlı, havaalanına yakın bir yapı olacak. Projeyi Prof. Metin Hepgüler çiziyor, satış pazarlamasını ben yapıyorum. Önümüzdeki yıl başlanacak ve 18 ayda bitecek bir proje. Yurtdışından gelecek misafirlerinizi de rahatlıkla ağırlayabileceğiniz, home office tarzında olacak. Özel sosyal tesisleri, tenis kortu, spor ve spa salonları, özel şoförleri ve 3-4 lisan bilen asistanları olacak.

- Adı Aristokratlar Kulübü mü?

- İsim olarak Golden Royale düşünüyoruz. Aristokratlar Kulübü bir felsefe olacak. Dünya vizyonu olan insanları göreceksiniz orada.

- Peki bu proje toplumda bir izolasyonu da beraberinde getirmiyor mu?

- Bu bütün dünyada var. Gelip burada bir kulüp açılabilir. Dışarıdan herkesi almak zorunda mıdır? Hayır. Seçme hakkına sahip midir? Evet. Dünya ülkesi olarak Türkiye'den bahsediyorsak, bu şekilde yorumlamamak gerek.

- Elit kesim, bu yolla da olsa bir ayrıştırma yaşamıyor mu?

- Elit kesime giden özel kartlar, dergiler yok mu? Siz platinium kart alabiliyor musunuz? Bir milyon doların üzerinde paranız olmalı, diyor banka. Cebinde, uçak alabilecek limite sahip kredi kartı taşıyan insanlar var Türkiye’de.

- O zaman bu durum zaten yaşanıyor diyorsunuz.

- Var tabii, ben yapmıyorum ki. Orada iş görüşmeleri, ticari bağlantılar yapabilirler. Talep şimdiden yoğun. Ben bir markayım ve onu korumak için düzgün iş yapmam lazım. Herkes musluk takıyor, su akıtıyor. Ama oraya girdiğiniz zaman kendinizi özel hissetmeniz lazım. Prens Charles, Donald Trump, Clinton Türkiye’ye gelse fena mı olur?

- Bunun yolunu mu açıyorsunuz?

- Ben bir pazarlamacıyım. Bana ne verirseniz satarım. İki tarafı bir araya getiren bir kapıyım. Türkiye’nin dünyada tanınmasını istiyorum. O kadar çok tanımayan var ki Türkiye’yi. Çünkü lobi faaliyeti yok. Yatırıma dahi gelinmiyor.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4  |   5
http://www.yapi.com.tr/haberler/dunyanin-en-zor-isi-hayal-satmak_81555.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!