Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Dünyanın En Zor İşi Hayal Satmak

“Ünlülerin emlakçısı” olarak tanınan Korhan Kongaz’ın adı bugünlerde “Aristokratlar Kulübü”yle anılıyor. Amacı “aristokrat”ları özel bir alanda bir araya getirebilmek. Çalışma, henüz proje aşamasında. Ancak talepler de tartışmalar da şimdiden başlamış bile.

Cumhuriyet Dergi
Dünyanın En Zor İşi Hayal Satmak

BR>
Hormonlu toplumuz

- Peki mesleğe nasıl başladınız? Emlak danışmanlığı hep hayalini kurduğunuz iş miydi?

- İş hayatına gazetecilikle, BRT’de belediye haberleri yaparak başladım. Sonra kısa bir süre TGRT, Kanal 6 ve NTV’nin de ilk açıldığı yıllarda çalıştım. Bir dönem tiyatroya da niyetlendim, konservatuara girdim, sonra da ayrıldım. Çünkü ne sanata ne de sanatçıya sahip çıkılıyor Türkiye’de. Bunun da sorumlusu sistem. Biz Doğu ile Batı kültürü arasına sıkışmış, hormonlu bir toplumuz. Benim gibi düşünen ve 50’li yaşlarında olan insanlar bile önünü göremiyor hâlâ.

- Siz de tiyatro ya da televizyondan bir kazancım olmayacak diye düşünerek mi yönünüzü değiştirdiniz?

- Televizyon kanallarında bir kısırdöngü vardı. Büyüme şansınız yok. Erkekler yönetim kadrolarını paylaşmış, evet. Ama onlarda da hep ben yiyeyim faslı vardır. Sonuçta sıfır kalite var işte. Ben detaylarla uğraşmam, sonuçlara bakarım. Satış pazarlamaya geçmek istiyordum. Bu yöne yöneldim.

- Ailede var mı bu işlerle uğraşan?

- Yok. Zaten annem babam vefat etti. Tek başımayım. Onun da gücünü alıyor insan. Bir tek siz varsınız ve başarmak zorundasınız. Başarırken de iyi işler yapmalısınız. 35 yaşındaydım ve emlak danışmanlığı dönüm noktası oldu.

- Şimdi nerelerde ofisiniz var?

- İlk ofisi 2004 yılında Kaliforniya’da açtık. Sonra da Newport, Miami, Bahama ve Orlando’da. Ancak Amerika'daki kriz herkesi öldürdü. Ben de ofisleri kapattım. Artık butik çalışıyorum. Çünkü Türkiye’deki gibi köşebaşı bir emlak firması olmak istemedim. Hakkımda az bilgi var, müşterilerimle ilgili her şey bende bir sır. Çünkü çalıştığım insanların hepsi banka sahipleri, petrol şirketi sahipleri gibi üst düzey, kapalı gruplar.

- “Ünlülerin emlakçısı” olarak tanımlanmaktan rahatsızlık duyuyor musunuz?

- Hayır, niye duyayım ki? Butik çalışıyorum, beni arayıp buluyorlar. Ben de referans istiyorum. Her isteyen kişinin evini satmam. Evet, Türkiye’de herkes emlak işi yapıyor. Çünkü bunun kanunu yok. Amerika’daki gibi oturmuş bir sisteme sahip değiliz. Orada sistem güçlü, insanlar zayıf. Türkiye’de ise insanlar güçlü, sistem zayıf. O yüzden Türkiye’nin çok kaybı var.

- Kimlere satış yaptınız. Birkaç isim verebilir misiniz?

- Abramoviç’e attığım yalı bir şekilde duyulduğu için ortaya çıktı. Ama başka bir isim veremem, onlara sormam gerekiyor.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4  |   5
http://www.yapi.com.tr/haberler/dunyanin-en-zor-isi-hayal-satmak_81555.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!