Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Suriye'nin Tarihi Yok Oldu
BÖLÜM SPONSORU

Dünyanın İlk 'Su Altı Kuleleri' Rio'da Yapılacak

Belçikalı mimar Vincent Callebaut'nın tasarladığı 'su altı kuleleri' insanların yaşam alanı açısından büyük bir yeniliğe yol açabilecek potansiyele sahip. Rio kıyılarında inşa edilmesi planlanan ilk deniz içi kulelerinde tarım da yapılması planlanıyor.

yapi.com.tr
Dünyanın İlk 'Su Altı Kuleleri' Rio'da Yapılacak

Yüksek bina teknikleriyle yüzlerce metre yükselen gökdelenler, yol açtıkları görüntü kirlilikleriyle birlikte, hemen tüm büyük kentlerin gündeminde. Diğeri, yani yaşamı denizin içine, derinlerine götürme fikri ise yeterince uygulama alanı bulamamıştı. Ancak Brezilya’da yapımı planlanan bir proje, su altında yaşam hayalinin ilk kapsamlı deneyini oluşturacak gibi görünüyor. Belçikalı bir mimar, Rio kıyıları için ‘su altı gökdelenleri’ tasarlıyor. Dünyada bir ilk olacak yeni yaşam projesi, su altında yükselecek gökdelenlerle gerçekleşecek.

2050’de 'Denizler altında'

Kadincaemlak.com sitesinde yer alan habere göre, Belçikalı tasarımcı Vincent Callebaut tarafından hayata geçirilecek olan “Aequorea” isimli proje, su altında 20 bin kişilik gökdelenler kurmayı hedefliyor.

‘Aequorea’nn enerjisini ve elektriğini de kendisinin üretmesi planlanıyor. 2050’de yerleşimin başlayacağı şekilde bitirilmesi hedeflenen su altı gökdelenleri Brezilya’nın Rio de Janerio kıyılarında yapılacak.

Metrekaresi 1.430 sterlin

Evler, ofisler, laboratuarlar, tarım alanları ve deniz çiftliklerinin yer alacağı su altı yaşamında her bir metrekare 1.430 sterlin (6 bin 150 TL) maliyetine sahip olacak. Projenin tasarımcısı Vincent Callebaut, ekolojik evlerde tarım yapılabileceğini ve okyanustan balık tutulabileceğini söylüyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dunyanin-ilk-su-alti-kuleleri-rioda-yapilacak_141197.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!