Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Duvar Yazısına Koruma Engeli

Manisa’nın Turgutlu İlçesi’nde 1920’li yıllarda inşaa ettirilen evin duvarına sprey boya ile yazılan çirkin ve küfürlü yazılar binanın koruma altında olduğu gerekçesiyle silinemiyor.

Hürriyet EGE
Duvar Yazısına Koruma Engeli

Manisa’nın Turgutlu İlçesi’nde 1920’li yıllarda inşa ettirilen evin duvarına sprey boya ile yazılan çirkin ve küfürlü yazılar binanın koruma altında olduğu gerekçesiyle silinemiyor.

Yaklaşık 90 yıl önce yaptırılan, 5 yıl önce sahibi Nimet Ata tarafından 75 bin lira harcanarak restore edilen bina güzel görüntüsü ile herkesin beğenisini toplarken, duvarlarına sprey boyayla yazılan çirkin ve küfürlü sözler yetkilileri zor durumda bırakıyor. Yılmazlar Mahallesi Muhtarı Şener Aydoğmuş, SİT kapsamında bulunması nedeniyle hem ev sahibinin, hem de belediyenin müdahale edemediğini belirterek, “Başvurularda, evrak yazışmaları nedeniyle yaklaşık 8-9 aylık bir süre geçmiş oluyor. Bu tür görüntülerin önüne geçmek için, yasal tedbirlerin alınmasını ve binaya sahipleri ile yerel yönetimlerin müdahalesini çabuklaştıracak düzenlemelerin yapılmasını istiyoruz” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/duvar-yazisina-koruma-engeli_77375.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!