Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Eczacıbaşı Hijyen Projesi’ne Bakanlık Desteği

Eczacıbaşı Topluluğu, Yatılı İlköğretim Bölge Okulları’nın (YİBO) fiziki şartlarını iyileştirerek çağdaş, kaliteli ve sağlıklı yaşam koşulları sağlamanın yanısıra öğrencilere hijyen eğitimi de vermeyi hedefleyen ve uluslararası pek çok ödüle layık görülen Eczacıbaşı Hijyen Projesi için Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği protokolü imzaladı.

yapi.com.tr
Eczacıbaşı Hijyen Projesi’ne Bakanlık Desteği

Eczacıbaşı Topluluğu, Yatılı İlköğretim Bölge Okulları’nın (YİBO) fiziki şartlarını iyileştirerek çağdaş, kaliteli ve sağlıklı yaşam koşulları sağlamanın yanısıra öğrencilere hijyen eğitimi de vermeyi hedefleyen ve uluslararası pek çok ödüle layık görülen Eczacıbaşı Hijyen Projesi için Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği protokolü imzaladı. Protokol kapsamında, öncelikli ihtiyaç sahibi YİBO’lardaki ıslak mekanların tesisat altyapısının Bakanlık tarafından onarılmasının ardından, banyo ve tuvaletleri VitrA ve Artema markalı ürünlerle yenilenecek. Söz konusu YİBO’lardaki öğrencilere, Solo tarafından kişisel hijyen ve tuvalet eğitimi de verilecek. 2015 yılının sonuna kadar geçerli olacak protokolle ayrıca, belirlenen 31 şehirde yer alan 210 YİBO’nun yaklaşık 72 bin öğrencisi de Solo’nun kişisel hijyen eğitimiyle buluşturulacak.

İstanbul Modern’de düzenlenen imza törenine, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı katıldı. Törende konuşan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, “Çok küçük yaşlarda ailelerinden uzakta yetişen bu çocuklarımıza temel yaşam becerilerini kazandırmak, hayata ve geleceğe hazırlamak, bu okullarda öğrenim gören bir bakıma dezavantajlı çocukların yaşadığı mekânların niteliğini artırmak bizlere düşmektedir” diyerek, bu hizmetin yerine getirilmesinde eğitime gönül vermiş tüm paydaşların desteğine de ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Bakan Çubukçu, 'Eczacıbaşı Hijyen Projesi'nin de; insan haklarının bir parçası olan sağlık ve sosyal kalkınma konularına yatırım yaparak; iş dünyasının kendi iş alanlarında toplum bilincini nasıl artırabileceğine ve topluma nasıl katkı sağlayabileceklerine güzel bir örnek oluşturduğunu vurguladı.

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı da, Topluluk markalarından VitrA, Artema ve Solo’nun sürdürmekte olduğu projenin, Bakanlık desteğine layık bulunmasından onur duyduklarını belirterek, “Bu destek sayesinde projenin, çocuklarımızın ‘sağlıklı bir geleceğe’ hazırlanmasında daha etkin bir rol oynayacağına inanıyorum” dedi.

Çocuklara hak ettikleri duygusal ve fiziksel ortamları sunmanın, onlara eğitim vermek kadar öncelikli bir sorumluluk olduğuna dikkat çeken Eczacıbaşı, banyo ve tuvalet gibi, estetik kaygıların ötesinde yaşamsal öneme sahip mekanların hijyenik açıdan uygun koşullara kavuşturulmasını amaçlayan projenin, birçok yan etkinlikle zenginleşip günden güne çeşitlendiğini söyledi.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/eczacibasi-hijyen-projesine-bakanlik-destegi_75626.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!