Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Eczacıbaşı’nın Artema’sına Alman Grohe Talip

Alman Grohe AG ile Eczacıbaşı’nın stratejik ortaklık görüşmesi yaptığı ve Artema’nın çoğunluk hisselerini aldığı iddia ediliyor.

Vatan Gazetesi/Necla DALAN



konomi kulislerinde son günlerde ciddi bir satın alma operasyonu konuşuluyor. Kulislere göre, Alman Grohe AG’nin Eczacıbaşı Yapı çatısı altındaki Artema’nın çoğunluk hisselerini aldı. Alman şirketin yüzde 50-65 hisse aldığı da belirtilirken Eczacıbaşı Yapı yetkilileri, “Stratejik işbirliği olanakları için armatür işimize yönelik teklifler uzunca süredir gelmektedir. Bu bağlamda çeşitli gruplarla görüşmeler yürütülmektedir. Henüz somut bir gelişme olmadığından açıklama veya şirket adı verilmesi mümkün değildir” açıklamasını yaptı.

Grohe’nin Türkiye’deki şirketi Grome’nin Genel Müdürü Hayri Bali ise iki şirket arasında görüşmelerin olduğunu, kesin satış yapıldığına dair merkezden bir bilgi gelmediğini kaydetti. Bali, “Artema, Grohe’nin bir markası için üretim yapıyor. Grohe her zaman kapasitesini artırmaya yönelik yatırımlara açık” dedi.

5 kıtaya Artema gidiyor

YILLIK 8.7 milyon adet armatür ve 2.3 milyon adet banyo aksesuarları üretim kapasitesine sahip olan Artema, İstanbul ve Bozüyük’te yaklaşık 500 kişilik bir kadroyla faaliyet gösteriyor. Artema, 5 kıtada 50’ye yakın ülkeye ihracat gerçekleştiriyor.

Dünya pazarının yüzde 8’ine sahip

* GROHE AG, Avrupa’nın en büyük, dünyanın önde gelen sıhhi tesisat üreticisi. Şirketin bünyesinde 5 bin 200 kişi çalışıyor. 2006’da mutfak ve banyo bataryaları, duş sistemleri, otomatik donanım, kurulum ve rezervuar sistemlerinin satışlarından 939 milyon euroluk gelir sağladı. Şirketin üçü Portekiz, Tayland ve Kanada’da olmak üzere toplam 6 üretim fabrikası var ve satışlarının yüzde 82’sini Almanya dışında yapıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/eczacibasinin-artemasina-alman-grohe-talip_56716.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!