Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ege'nin GAP'ı İlerliyor

Ege Bölgesi'nin GAP'ı olarak olarak değerlendirilen ve Türkiye'nin 5. büyük barajı olarak inşa edilen Dalaman Akköprü Barajı'nda çalışmalar tüm hız

Yeni Asır
Ege'nin GAP'ı İlerliyor

b>Ege Bölgesi'nin GAP'ı olarak olarak değerlendirilen ve Türkiye'nin 5. büyük barajı olarak inşa edilen Dalaman Akköprü Barajı'nda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Yetkililer, barajın ülkeye yılda 343 milyon kwh elektrik sağlayacağını, bu nedenle öncelikli inşaatlar arasında yer aldığını belirtiyorlar.

Çalışmalar sürüyor
2004 birim fiyatlarıyla proje tutarı 850 trilyon olan, Akköprü Barajı ve Hidroelektrik santralı inşaatının yüzde 60'lık bölümünün tamamlandığı belirtildi.
1996 yılında çalışmalara NTF İnşaat firmasınca başlanan ve 600 kişinin çalıştığı barajın 3 kilometre uzunluğundaki tünel kazılarının betonlama işi de tamamlandı.
DSİ 21 Bölge Müdürlüğü'ne bağlı DSİ 213. Muğla Şube Müdürü İsmail Ülgen, şunları söyledi:

İlk 5 arasında
"Kil çekirdekli kaya dolgu tipindeki 13 milyon 250 m3 gövde dolgusunun 10 milyon m3'lük kısmı tamamlandı. Barajın temelden itibaren 162,5 metre, su seviyesinden itibaren de 112,5 metre yüksekliği bulunuyor. Gövde büyüklüğü bakımından ülkemizin beşinci barajı olma özelliğini taşıyor. Baraj tamamlandığında, Dalaman, Ortaca ve Köyceğiz ovalarındaki toplam 14 bin 200 hektar tarım alanı sulu tarıma açılacak. Hidroelektrik Santralı kanalıyla da ulusal elektrik sistemine yılda 343 milyon kwh, elektrik enerjisi katkıda bulunulacak. Baraj ayrıca, bölgedeki su taşkınlarını da önleyecek" dedi.

Bayır ve Akgedik Barajı bekliyor
1997 yılında çalışmalara başlanan sulama amaçlı Bayır Barajı ile 1994 yılında başlanan Milas Akgedik barajlarında ise ödeneksizlik nedeniyle çalışmalar durdu. Özkar İnşaat tarafından 7 yıl önce yapımına başlanan ve 1997 birim fiyatlarına göre 850 milyar ihale bedelli Bayır Barajı'na bu yıl sadece 400 milyar lira ödenek gönderildi.

Sadece 500 milyon
1994 yılında sulama amaçlı temeli atılan 243 milyar 712 milyon ihale bedelli Milas Akgedik Barajı'nda da çalışmalar durdu. Bu barajın fiziki gerçekleşmesi yüzde 49 olarak belirlenirken, 2004 yılı ödeneğinden sadece 500 milyon lira gönderildi.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/egenin-gapi-ilerliyor_17946.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!