Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ege’ye Açıldık

25 yılda 26 bin konut inşa eden Egekent Konut Yapı Kooperatifleri Birliği’nin çalışma sınırları Genel Kurulu oybirliğiyle Ege Bölgesi’ne genişletildi. EGE-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Manisa, Aydın, Denizli, Muğla, Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak’ta da modern kentler oluşturmak girişimlere başlayacaklarını açıkladı.

Hürriyet EGE
Ege’ye Açıldık

STRONG>25 yılda 26 bin konut inşa eden Egekent Konut Yapı Kooperatifleri Birliği’nin çalışma sınırları Genel Kurulu oybirliğiyle Ege Bölgesi’ne genişletildi.

EGE-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Manisa, Aydın, Denizli, Muğla, Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak’ta da modern kentler oluşturmak girişimlere başlayacaklarını açıkladı. Ege-Koop 26. Olağan Genel Kurulu İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Genel Kurul’a üyeleri, danışmanları, Türkiye Değişim Hareketi İl Başkanı Nihat Demirkol ve parti yöneticileri, İTO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Akın Kazançoğlu, gazeteciler ve meslek odaları temsilcileri katıldı.

Yaşamını yitiren kooperatifçilerin için düzenlenen saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan konuşma yaptı. Aslan, Ege- Koop’un tüzük değişikliğiyle 25 yıllık birikimi sadece İzmir’de değil, tüm Ege Bölgesi’ne taşıyacağını söyledi. Ege Bölgesi’ndeki tüm kentlerde modern kentler oluşturmak için projelendirme ve örgütlenme girişimlerine başlayacaklarını belirten Aslan, “Bu ciddi bir açılımdır. Ege’de yurttaşlarımızın konut sorununu çözmek için çalışmalarımız sürecek” dedi.

Belediyelere eleştiri yaptı

Aslan, belediyelerin kooperatiflere ortak ve önce olması gerekirken bu sorumluluklarını yerine getirmediklerinden yakındı. Aslan, ilçe belediyeler ve Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirdi. Aslan “Maalesef bazı yerel yönetimleri teslim alan bürokrasi, başta ulaşım olmak üzere, belediyelerin vermekle yükümlü olduğu hizmetleri yerine getirmeyerek, her türlü yasal sorumluluğu yerine getiren vatandaşlarımızı kelimenin tam anlamıyla cezalandırmaktadır. Belediyelere çağrıda bulunuyorum. Kooperatiflerin kar amacı yok. En az bin TL ile başlayan ve 15 bin liralara çıkan, neyin karşılığı ödediğimizi anlayamadığımız harçları (haraçları) hiç olmazsa daha makul seviyeye çekiniz” diye konuştu.

Güven tazeledi

Genel Başman Aslan, TOKİ’nin kuruluş amacına ve felsefesine geri dönerek konut maliyetinin yüzde 90’ını karşılayacak uzun vadeli, düşük faizli ve ayda 400-500 TL”ye geçmeyen taksitlerle kredi vermesi gerektiğini, ancak bunun yerine lüks konutlar üretip üst gelir dilimine yönelik yap-satçılık yaptığını, kamu binaları, köprü, okul, karakol ve baraj yaptığını söyledi. Genel Kurul’da yönetim kurulunun ibrasından sonra Ana sözleşmenin 4. maddesinde yer alan “Birliğimizin Merkezi İzmir’dir” ve 5. maddesindeki “Birliğin Çalışma Bölgesi İzmir İl Sınırladır” yazan alanların “Birliğimizin Merkezi İzmir’dir Gerekli görüldüğünde Ege Bölgesi içinde şubeler açabilir” ve "Birliğin çalışma bölgesi il ve ilçeleriyle beraber Ege Bölgesi sınırlıdır (İzmir, Manisa, Aydın, Denizli, Muğla, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak)” olarak değiştirilmesi oybirliğiyle kabul edildi.

Ege-Koop 26. Olağan Genel Kurulu’nda yapılan seçimlerde Genel Başkan Hüseyin Aslan güven tazeledi. Yüzde 97 katılımla gerçekleşen 57 delegenin 53’ünün oy kullandığı seçimde Aslan ekibi 2 yıllığına yeniden yönetim kuruluna seçildi. Ege-Koop 26. Olağan Genel Kurulu’nda yapılan seçimlerde Genel Başkan Hüseyin Aslan güven tazeledi. Yüzde 97 katılımla gerçekleşen 57 delegenin 53’ünün oy kullandığı seçimde Aslan ekibi 2 yıllığına yeniden yönetim kuruluna seçildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/egeye-acildik_77121.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!