Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ekolojik Enerji'den Bahçeşehir Üniversitesi’nde 'Eco-energy' Dersi

Türkiye`de“CO-OP” (Cooperative Education) ile üniversite - iş dünyası entegre eğitim modelini geliştiren Bahçeşehir Üniversitesi, Türkiye’nin ilk özel entegre atık yönetimi ve enerji geri kazanımı şirketi Ekolojik Enerji A.Ş. ile protokol imzaladı. Protokol çerçevesinde Çevre Mühendisliği Bölümü’nde Ekolojik Enerji, 'Eco-Energy' başlıklı ders

yapi.com.tr
Ekolojik Enerji'den Bahçeşehir Üniversitesi’nde 'Eco-energy' Dersi

Türkiye`de“CO-OP” (Cooperative Education) ile üniversite - iş dünyası entegre eğitim modelini geliştiren Bahçeşehir Üniversitesi, Türkiye’nin ilk özel entegre atık yönetimi ve enerji geri kazanımı şirketi Ekolojik Enerji A.Ş ile protokol imzaladı. Protokol çerçevesinde Çevre Mühendisliği Bölümü’nde Ekolojik Enerji, 'Eco-Energy' başlıklı ders verilecek.

Ekolojik Enerji A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Selen Tanner koordinasyonunda verilecek olan dersler CO-OP modelinin Türkiye’de yüksek öğrenim sistemine getirdiği en özgün yeniliklerinden biri olan 'Markalı Ders' kavramı kapsamında yapılacak.

Ülkemizin güncel konularından biri olan atık yönetimi hiyerarşisi üzerine firma tecrübelerini öğrencilerle paylaşmanın önemli olduğuna değinen Selen Tanner, Çevre Mühendisliği’nde okuyan öğrencilere verilecek olan Ekolojik Enerji 'Eco-Energy' dersinde işlenecek konular hakkında şu bilgileri verdi:

“Bahçeşehir Üniversitesi öğrencilerine atıktan enerji üretim sektörü genel durumu anlatımının yanı sıra; atık yönetiminde termokimyasal proseslerin karşılaştırılması; atık kategorileri ve yönetim şekilleri, çeşitli proseslerin tanıtımı, atık türevi yakıt hazırlama; gazlaştırma ve sentez gaz üretme; gaz temizleme ve enerji üretimi; atıktan enerji tesislerinde SEÇ – K uygulamaları; AR – GE projeleri ve patent süreçleri kapsamında 14 hafta boyunca firmamızın konularında uzman çalışanları tarafından ders verilecek. Ayrıca, Bahçeşehir Üniversitesi öğrencileri için saha gezileri ve uygulamalı laboratuar çalışmaları gerçekleştirilecektir.”

"Genç insan kaynağının vizyonuna yeni boyutlar kattığımıza inanıyoruz"

Ekolojik Enerji’nin akademi – sanayi işbirliğine büyük önem verdiğini ve bu anlamda da bir çok üniversite ve lise ile işbirlikleri yaptığını belirten Selen Tanner, "Gerek ar-ge çalışmalarımız, gerek üniversite ve liselerde düzenlemiş olduğumuz paneller ile genç insan kaynağının vizyonuna yeni boyutlar kattığımıza inanıyoruz. Vereceğimi eğitimin hem öğrenciler hem sektör açısından önemli kazanımlar sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

Bahçeşehir Üniversitesi’nin 650 tane CO-OP ortağı arasında sadece Ekolojik Enerji’nin Ecoenergy konusunda ders açtığını söyleyen Selen Tanner, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Öğrenciler, böylelikle okulda öğrendiklerini sahada, gerçek iş ortamında nasıl uygulandığını görme fırsatını yakalayacaklar. Öğrendikleri teori olmaktan çıkıp yaşamın pratiği ile buluşuyor. Burada edindikleri deneyimleri ile algı ve farkındalıklarını derinleştireceklerdir . Burada bu yaklaşımı tanıyıp benimseyecek olan arkadaşlar birkaç sene içerisinde iş dünyasında yerlerini alacaklar. Bu sektörde çalışmasalar bile, her sektörde daha temiz üretim ve kirlilik önleme, atık yönetim hiyerarşisini bilerek, sahada çalışmaları tecrübe etmiş olarak Türkiye’nin çevresel geleceğini şekillendirecekler” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ekolojik-enerjiden-bahcesehir-universitesinde-eco-energy-dersi_89695.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!