Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Elektra Elektronik Ar-Ge Merkezi Oldu

Tüm süreçlerini tamamlayarak Ar-Ge merkezi olmayı başaran Elektra Elektronik, bu yolda son beş yılda cirosunun yüzde 3’ünü Ar-Ge’ye harcadı.

yapi.com.tr
Elektra Elektronik Ar-Ge Merkezi Oldu

Trafo ve enerji kalitesine yönelik yeni nesil ürün ve çözümler geliştiren Elektra Elektronik, Ar-Ge merkezi olma sürecini tamamladı. Ar-Ge merkezi olan şirket, bu kapsamda yüksek katma değerli ürünler üretmeye artan bir ivmeyle devam edecek. Elektra Elektronik Ar-Ge Müdürü Dr. Tutku Büyükdeğirmenci, Ar-Ge merkezi olmalarına ilişkin gelecek dönem hedeflerini açıkladı.

Orta gerilim sargılı eleman ürünlerine ve denizcilik sektörüne ağırlık verecek
Üretim kapasitesi, çalışan sayısı ve ihracat oranı açısından Türkiye’de alçak gerilim trafo ve reaktör sektörünün lider firması konumunda olan Elektra Elektronik’in 42 yıllık tecrübesi ve güçlü mühendis kadrosuyla inşaat, endüstri, raylı sistemler, otomasyon, medikal, askeriye ve denizcilik sektörlerine yüksek katma değer sunduğunu belirten Dr. Tutku Büyükdeğirmenci, “Şirket olarak, tüm çalışmalarımız neticesinde Ar-Ge merkezi olmayı başardık. Bu nedenle çok mutlu ve gururluyuz. Ar-Ge çalışmalarımız kapsamında günümüz ihtiyaçları ve teknolojisinin yanı sıra önümüzdeki 10 senenin planlarına odaklandık. Bugüne kadar yerli ve yabancı birçok projeye imza attık. Yoğun Ar-Ge çalışmalarımız sonucunda Türkiye’de ilk ve tek yerli üretim olan aktif harmonik filtre DynamiX’in üretimini gerçekleştirdik. Mühendisliğini, tasarımını ve üretimini tamamen bünyemizdeki uzman mühendis kadrosuyla gerçekleştirdiğimiz bu ürünle, enerji kalitesi sorunları yaşayan firmalara yüksek katma değerli çözüm sunuyoruz. Ar-Ge merkezi olmamızla önümüzdeki dönemde orta gerilim sargılı eleman ürünleri ve denizcilik sektörüne yönelik niş ürünler geliştirmeye ağırlık vermeyi planlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Ar-Ge ekibinin sayısını 22’ye çıkardı, çalışanları için teşvikler oluşturdu
Ar-Ge çalışanlarının sayısını 22’ye çıkardıklarını açıklayan Büyükdeğirmenci, “Elektra Elektronik olarak, Ar-Ge ekibimizi şirketimizin bir yatırımı olarak görüyoruz. Çalışanlara yapılan yatırımın mükemmel iş ve projeler olarak geri döndüğünü düşünüyoruz. Şirketimizde, Ar-Ge faaliyetlerini desteklemek üzere çeşitli teşvikler bulunuyor. Bu teşvikler; çalışanlarımızın ulusal ve uluslararası kongrelerde sunumlar yapmasını, dergi yayınları çıkarmalarını, yeni projeler üreterek teşviklerden yararlanmalarını ve lisans üstü eğitimlerine devam ederek kendilerini geliştirmelerini destekliyor.” dedi.  

“TÜBİTAK TEYTEB destekli üç projemizin Ar-Ge çalışmaları devam ediyor”
Şimdiye kadar iki adet TÜBİTAK TEYDEB projesini tamamladıklarını belirten Dr. Tutku Büyükdeğirmenci, “Toplamda aldığımız destek 5 Milyon TL’yi aştı. Türkiye’de TÜBİTAK TEYDEB (Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı) destekli üç projemizin Ar-Ge çalışmaları sürüyor. İki adet yeni aktif proje başvurumuz bulunuyor. Ve bu projelerimizde hakem atamaları yapıldı. Bir yandan da teknoloji geliştirme süreçlerimizde bize son derece faydalı olan üniversite-sanayi iş birliği çalışmalarımız devam ediyor. Bu kapsamda İstanbul Teknik Üniversitesi ve Işık Üniversitesi ile ortak çalışmalar yürütüyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

 

*

Elektra Elektronik Hakkında

Türkiye elektronik sanayisinin öncü markası Elektra Elektronik, 42 yıl önce İstanbul’da transformatör (trafo) üretmek amacıyla kuruldu. Transformatör üretimi ve enerji kalitesi alanındaki çalışmaları ile yıllar içinde hızlı büyüme gösteren Elektra Elektronik, 2010 yılından itibaren Ar-Ge’ye yaptığı yatırımlarla öne çıkmaya başladı. Trafo sektöründeki öncü ürünlerine ek olarak 2015 yılından itibaren ileri teknoloji elektronik ürünlerin üretimine ağırlık veren şirket, günümüzde transformatör, reaktör, sargılı elemanlar, enerji kalitesi ve güç elektroniği çözümleriyle Türkiye’de ve dünya genelinde sanayinin birçok alanında hizmet veriyor. Türkiye’de ilk ve tek yerli üretim olan aktif harmonik filtreleri üreten Elektra Elektronik, enerji kalitesi alanında dünyaya ileri teknoloji çözümler sunuyor. 6 farklı kıtada 60’a yakın ülkeye yerli ve milli trafo ve elektronik ürün ihracatı gerçekleştiren Elektra Elektronik’in Türkiye’nin yanı sıra Almanya’da Elektra GmBH şirketi, Çin ve Amerika’da ise satış ofisleri bulunuyor. Elektra Elektronik ürünleri ve çözümleri ile Türkiye’de havalimanı, raylı sistemler, şehir hastaneleri gibi önemli projelerin yanı sıra yurt dışında Çin demiryolları, Guangzhou atık su projesi, Sırbistan Elektrik İdaresi ve Rusya demir çelik fabrikaları gibi çok sayıda projeye katma değer sunuyor. 2016-2018 yılları arasında hızlı tren projeleri kapsamında istasyonlardaki elektrik panolarının uygulamasını gerçekleştirmesi sonucunda önemli bir sıçrama yaşayan şirket, son 4 yılda büyüme ortalamasını yüzde 20’ler seviyesine çıkardı. Yurt dışı pazar payının ve iş hacminin her geçen gün hızla artmasıyla 2019 yılını “Atılım Yılı” ilan eden Elektra Elektronik, İstanbul Esenyurt’ta kurulu fabrikasında üretim hattını büyüttü. Yeni yatırımı ile fabrika kapasitesini ikiye katlayan şirket, 10 bin metrekare kapalı alana sahip yenilenen üretim hattında Ar-Ge çalışmalarına ivme kazandırıyor. TÜBİTAK ortaklı projelere yoğunlaşarak sanayi-üniversite işbirliği projeleri geliştiren şirket, 2020 yılında “Elektra Elektronik Ar-Ge Merkezi” kurulum sürecini başlattı. Elektra Elektronik, 2022 yılında tüm süreçlerini tamamlayarak Ar-Ge Merkezi oldu. Üretim kapasitesi, çalışan sayısı ve ihracat oranı açısından Türkiye’de alçak gerilim trafo ve reaktör sektörünün lider firması konumunda olan Elektra Elektronik, Türkiye’de kendi sektöründe Amerika’ya ihracatı mümkün kılan UL Belgesi’ne sahip sektöründe tek firma. Yeni yatırımıyla birlikte ihracat pazarlarına Amerika’yı da ekleyen Elektra Elektronik, 2022’de Güney Amerika kıtasında yeni ülkelere ulaşmayı yanı sıra Kanada ve Portekiz pazarlarına açılmayı hedefliyor. Şirket 42. yılını kutlayacağı 2022 yılında dünya markası olma yolunda daha da emin adımlarla ilerlemeye hazırlanıyor. 

http://www.yapi.com.tr/haberler/elektra-elektronik-ar-ge-merkezi-oldu_190125.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!