Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Elektrik Üretimini Sevdik

Güneş ve rüzgâr enerjisine bireysel yatırım talebi arttı. GSR Enerji Genel Müdürü İnci, tekstilciler, farklı sektörlerdeki fabrikaların yanı sıra tarımsal sulama, bağ evi, benzin istasyonu, hatta ceviz üreticisi ve villalardan 100’e yakın talep geldiğini açıkladı.

Cumhuriyet Gazetesi
Elektrik Üretimini Sevdik

Enerjiyi yoğun kullanan üreticiler, Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimine İlişkin Yönetmelik’in getirdiği avantajlarla rüzgâr ve güneş enerjisi akımına kapıldı. 3 Aralık 2010’da yürürlüğe giren yönetmeliğe göre, şirket kurmadan, lisans almadan ihtiyaç duyulan elektrik üretilebildiği gibi, ihtiyaç fazlası da belli bir yerlilik oranının sağlanması halinde devlete perakende fiyattan satılabiliyor. GSR Enerji Genel Müdürü İsmail İnci, bu sürede yenilenebilir enerji kaynaklarına talebin arttığını belirtti. İnci, “Aylık 40-50 megavat elektrik enerjisi ile ortalama 10 bin TL elektrik gideri olan fabrikalar kendi elektriğini üretme konusunda yoğun talepte bulundu. Yönetmelik çıktığından bu yana bize, 100’e yakın talep geldi” bilgisini verdi.

10 bin kişiye iş

Yönetmeliğin çıkmasıyla birlikte Türkiye’de rüzgâr santralı yatırımlarının da artacağı öngörüsünde bulunan İnci, bu durumun kalıcı istihdam ve ucuz enerjiye de çare olacağını savunarak, “Yerli sanayi gelişecek. Türbin, kanat, alternatör ve dişli kutusu üretimi artacak. En az 10 bin kişiye istihdam sağlanacağını tahmin ediyoruz” dedi. İnci, yönetmeliğin bir başlangıç olduğunu da dile getirerek, “Teşvik ve kredi de verilmeli” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/elektrik-uretimini-sevdik_85762.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!