Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Emekliliğimin Nükleer İhalesi ile İlgisi Yok

Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) Başkanı Okay Çakıroğlu, çok eleştirilen nükleer santral ihalesi kritik bir dönemdeyken yaş haddinden emekliliğini istedi. Çakıroğlu bu gelişmenin nükleer santral ihalesinden kaynaklandığı yönündeki şüphelerin doğru olmadığını ifade etti. Çakıroğlu, "Tamamen kişisel bir karar. Birkaç aydır düşünüyordum. Eğer

Referans Gazetesi
Emekliliğimin Nükleer İhalesi ile İlgisi Yok

Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) Başkanı Okay Çakıroğlu, çok eleştirilen nükleer santral ihalesi kritik bir dönemdeyken yaş haddinden emekliliğini istedi. Çakıroğlu bu gelişmenin nükleer santral ihalesinden kaynaklandığı yönündeki şüphelerin doğru olmadığını ifade etti. Çakıroğlu, "Tamamen kişisel bir karar. Birkaç aydır düşünüyordum. Eğer ihalenin yapıldığı 24 Eylül'den önce açıklasaydım şüphe olabilirdi" dedi. İhalenin başarısızlıkla sonuçlandığını düşünmediğini vurgulayan Çakıroğlu, ihaleye zarar vermesi halinde kararını gözden geçireceğini açıkladı. Çakıroğlu, Salı gününe kadar Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ile görüşeceğini belirtti.
    
Birkaç aydır düşünüyordum

TDN'e konuşan Çakıroğlu, ihalenin asıl sorumluluğunun Enerji Bakanlığı'na ait olduğunu söyledi ve TAEK'in sadece bir düzenleyici kurum olduğunu hatırlattı. "Bizim rolümüz bakanlık bir karar verdikten sonra başlar. Biz lisanslama ve güvenlik açısından denetliyoruz" diye konuşan Çakıroğlu, ihaleye ilişkin yeterlilik raporunun ise ay sonunda çıkmasını beklediğini belirtti. Çakıroğlu emekliliğini istemesi için herhangi bir baskı olmadığını söyledi. "Enerji Bakanı kararımı duyduğunda üzüldü. Birkaç aydır bu kararı düşünüyordum fakat yanlış anlamalar olmasın diye bekliyordum," diyen Çakıroğlu, herhangi bir baskı veya eleştiri gelse kendisine haksızlık olmuş olacağını belirtti.

Türkiye'nin dördüncü nükleer ihalesi için 13 firma teklif dosyası almış, sadece Ciner Grubu'nun Park Teknik firmasıyla ortaklık kuran Rus Atomstroyexport firması teklif vermişti. TAEK Rus firmasının şartlarını yeterli bulursa, fiyat teklifini içeren zarf açılacak ve nihai karar için Bakanlar Kuruluna gönderilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/emekliligimin-nukleer-ihalesi-ile-ilgisi-yok_64127.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!