Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Emir Ali Hanı Tehlike Saçıyor

Gaziantep’te, yaklaşık 200 yıl önce 2 bin 700 metrekare alan üzerine yapılan ve içerisinde bir mağara ile 64 işyeri bulunan Emir Ali Hanı tehlike s

Zaman



b>Gaziantep’te, yaklaşık 200 yıl önce 2 bin 700 metrekare alan üzerine yapılan ve içerisinde bir mağara ile 64 işyeri bulunan Emir Ali Hanı tehlike saçıyor.

Daha önceki yıllarda bir kısmı çöken hanın, şimdilerde ise ana caddeye gelen çatı kısmı her an çökme tehlikesi ile karşı karşıya. Emir Ali hanı esnafından Abdülkadir Tutar, “Bu han daha önce çöktü. Sahibi buranın yıkılıp modern bir şekilde yapılmasını istiyor. Fakat bu han tarihi eser olarak kabul edildiğinden devlet buranın yıkılmasına izin vermiyor. Sık sık çatıdan kiremitler kaldırıma düşüyor. Bu kiremitler insanların ölümüne sebep olabilir. Bu çatının kimsenin ölümüne sebep olmadan restore edilmesi lazım.” dedi.

Han esnafından Yalçın Keskinsoy ise, “Yaklaşık 7 senedir bu hanının altında esnaf olarak çalışıyorum. Görüldüğü gibi burası insan hayatı açısından tehlike arz etmektedir. Her an bu çatı çökebilir. Hanın bir an evvel restore edilmesi gerekiyor. Emir Ali hanı, kimsenin ölümüne sebep olmadan yıktırlmalı veya aslına uygun restore edilmelidir.” şeklinde konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/emir-ali-hani-tehlike-saciyor_3940.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!