Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Emlak İşletmeleri için Süre Doldu

Yetki belgesi alan emlak işletmesi sayısı 30 bini geçti. Mevcut işletmeler için belirlenen 31 Mart tarihi sonrası sektörde denetim ve düzenlemeler bekleniyor.

yapi.com.tr
Emlak İşletmeleri için Süre Doldu

Emlak işletmelerinin yetki belgesi alması için belirlenen süre, 31 Mart itibariyle doldu. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan “Yetki belgesi almış olan emlak işletmeleri artık taşınmaz ticareti hakkında yönetmelik kapsamında faaliyetlerini yürütmeliler. Özellikle 31 Mart sonrasında TTBS sistemi üzerinden yetki belgesiz çalışan işletmeler, aracılar ve benzer organizasyonlar ihbar edilmeli. Taşınmaz pazarlanması ve kiralanmasına aracılık faaliyetleri taşınmaz ticareti yönetmeliği kapsamındadır. Bu faaliyette bulunan tüm işletmeler Yetki Belgesi almalıdır.” dedi.

Takipçisi Olacağız
TÜGEM’in sektörünün gelişmesine ve büyümesine öncülük ederek, meslektaşlarının birlik ve beraberliğini sağlamaya yönelik çalışmalarına devam edeceğini belirten Akdoğan “Yetki belgesiz ilan yayınlamaya portallar artık son vermelidir. Ticaret Bakanlığı da bu konuda gereken adımları atmalıdır. Tüketiciler de Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemi (https://ttbs.gtb.gov.tr/) üzerinden hizmet aldıkları işletmelerin yetki belgelerinin olup olmadığını sorgulayabilir, yanıltıcı bilgi veren işletmeleri bu sayfa üzerinden ihbar edebilirler. Hatta yanıltıcı bilgi içeren ilanları gerek portallara gerekse de ihbar sistemi üzerinden iletebilirler.” dedi.

Denetimleri Bekliyoruz
TÜGEM Başkanı, “Gerek uygulamada çıkan sorunlar, gerekse de şikâyetlerle ilgili Ticaret Bakanlığımızın denetim yapmaya yetkisi var. Bakanlığımız bu yetkisini Ticaret il müdürlükleri aracılığıyla da kullanabiliyor. Yetki belgesi alan on binlerce işletme, denetimler konusunda gerekenin yapılmasını bekliyor.” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/emlak-isletmeleri-icin-sure-doldu_184872.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!