Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Emlakçılar Krizden Çıkışı Meslek Komitelerinde Arıyor

Küresel krizin vurduğu emlak sektörü, başta Emlak Yasası olmak üzere, sorunlarına çözüm bulabilmek için İstanbul Ticaret Odası (İTO) Emlak Hizmetleri Komitesi'ne akın etti. NACE kodlaması sonucunda alışveriş merkezleri ve değerleme uzmanlık şirketlerinin de dahil edildiği komite seçimlerine katılım, son 4 yılda 8 kat arttı.

Referans Gazetesi
Emlakçılar Krizden Çıkışı Meslek Komitelerinde Arıyor

Küresel krizin vurduğu emlak sektörü, başta Emlak Yasası olmak üzere, sorunlarına çözüm bulabilmek için İstanbul Ticaret Odası (İTO) Emlak Hizmetleri Komitesi'ne akın etti. NACE kodlaması sonucunda alışveriş merkezleri ve değerleme uzmanlık şirketlerinin de dahil edildiği komite seçimlerine katılım, son 4 yılda 8 kat arttı. İTO Emlak Komite Üyesi ve Altın Emlak Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özelmacıklı, 2005 yılında gerçekleşen komite seçimlerine ticaret odasına kayıtlı bin 250 şahıs ve firmadan 369 kişinin katıldığını belirterek, "Bu yıl gerçekleşen seçimlerde emlak komitesine yoğun bir ilgi var. 3 bin 254 kişinin kayıtlı listesinde olduğu komitede oy kullanacakların sayısı 2 bin 888'i buldu" dedi.

Bugün gerçekleştirilecek İTO Meslek Komiteleri seçimleri, özellikle emlak sektöründe heyecan yarattı. Komitenin emlak sektörüne ışık tutacağına ve sorunların çözülmesine imkan tanıyacağına dikkat çeken sektör yetkilileri, bu seçimlerin emlakçılar ve emlak sektörü açısından büyük önem taşıdığını dile getiriyor. 7 kişilik asil 7 kişilik yedek üye belirlenerek gerçekleştirilecek seçimde, asil üyeler arasından bir başkan seçilecek ve toplam 3 asil üye de meclise gönderilecek.

Sektörde güç birliği sağlayarak emlak yasasını çıkarmak için uğraşacaklarını dile getiren Nuri Özelmacıklı, "Sektörün tüm oyuncuları, emlak yasasının çıkması adına seçimlerden çok umutlu. Bu nedenle emlak komite yönetiminin başına geçecek arkadaşımıza büyük görev düşüyor. Birliktelik sağlanırsa emlak yasasının çıkması kolaylaşır ve yıllardır süren uğraşlarımız son bulur. Seçimlerde Altın Emlak AŞ'yi temsilen ben de adayım. 11 yıldır emlak kanunun çıkması için emek veriyorum ve bu yasayı da çıkarmak istiyorum başka çaremiz yok" diye konuştu.
 
Tüm sektör Emlak Yasası'nı bekliyor

Gayrimenkul sektörünün kriz orntamında daha da önem kazandığına işaret eden Gayrimenkul Girişimcileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Erilkun da "Tüm sektörün komiteden ana beklentisi emlak yasasıdır. Yasa yaklaşık 15 yıldır çıkmıyor. Ancak geçtiğimiz dönemde de Emlak Müşavirleri Meslek Komitesi iyi bir çalışma sergiledi. Bu çalışmaların sonucunda Emlak Standartları Tebliği çıktı. Şimdi bu tebliği yasaya dönüştürmek ve sektöre net bir görüntü kazandırmak mümkün olacak. Komitede çok güçlü gruplar var. İşbirliği içinde kuvvetli çalışılırsa bence yasa çok yakın zamanda çıkacak" şeklinde konuştu. Emlak Müşavirleri Federasyonu (EMFED) Onursal Başkanı ve Emlakium Yönetim Kurulu Başkanı Resul Medin ise, ticaret ve esnaf odalarının emlakçılığın disiplin altına alınmasını sağlayan iki kurum olduğuna dikkat çekerek, "Ancak şu anda emlakçılık yapan herkes esnaf ve ticaret odasına üye olabilir hale geldi. Dolayısıyla da bizim sorunlarımız birikti. Şimdi sorunlarımızın konuşulacağı platformun İTO meslek komitesi olduğunu düşünüyorum" dedi.
 
Yalçıntaş ile Yıldırım yeniden karşı karşıya

İstanbul Ticaret Odası meslek komitesi ve meclis üyeliği seçimleri bugün yapılıyor. İstanbul Dünya Ticaret Merkezi Yeşilköy-İstanbul adresindeki 9 ve 10 No.lu fuar alanlarında yapılacak seçim işlemleri İTO'nun eski Başkanı Mehmet Yıldırım ile İTO'nun mevcut başkanı Murat Yalçıntaş arasında rekabete şahit olacak. Odada seçim heyecanı saat 09:00'dan itibaren başlayacakken oy verme işlemi saat 17:00'da sona erecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/emlakcilar-krizden-cikisi-meslek-komitelerinde-ariyor_66840.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!