Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Emlakçılığa Yeni Düzen

Hazırlanan tasarıya göre, 4 yıllık üniversite mezunu olmayanlar bundan sonra emlakçılık yapamayacak. Belirlenen şartları taşımadığı halde emlakçılık yapanlara hapis cezası geliyor. Tasarı, yabancılara da emlak müşavirliği yapma izni veriyor.

NTV
Emlakçılığa Yeni Düzen

on yıllarda sayıları hızla artan ve 250 bini aşan emlak müşavirlerine sıkı denetim geliyor. Bayındırlık Bakanlığı’nın hazırladığı Emlak Müşavirliği Yasa Tasarısı’na Başbakanlık’ta son hali verildikten sonra Bakanlar Kurulu’nda imzaya açıldı. Tasarıya göre, emlak müşavirlerinin denetimi ve sorunların çözümü için merkezi Ankara’da bulunan 9 üyeli bir komisyon oluşturulacak. Komisyon, emlak müşaviri olmak isteyenlere sınav açarak, lisans verecek; ücretleri belirleyecek.
Emlak müşavirliği yapmak için, memuriyetten çıkarılmış olmamak, affa uğramış olsa bile devlete karşı suçlar ile casusluk, rüşvet, hırsızlık, ihaleye fesat karıştırma, kaçakçılık gibi suçlardan hüküm giymemiş olmak gerekecek.

Üniversite mezunu olma şartı
Üniversite mezunu olmak, meslek odasınca verilen 6 aylık eğitimi tamamlamış olmak diğer şartlar. Yasa ayrıca yabancı emlak müşavirlerine de, karşılıklılık şartı aranarak, emlak müşavirliği komisyonu teklifi ve bakanlık onayıyla izin veriyor.

Hapis cezası geliyor
Koşulları taşımadığı halde emlak müşavirliği yapanlar bir yıldan iki yıla kadar hapis veya adli para cezasına çarptırılacak. Ayrıca mesleki yükümlülük ile denetimlere aykırı hareket eden emlak müşavirlerine 5 bin YTL para cezası verilecek. Bu davranışların tekrarı halinde ise lisans iptal edilecek.



http://www.yapi.com.tr/haberler/emlakciliga-yeni-duzen_48732.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!