Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

En Büyük Çevreciyi Sırtladılar

İkizdere’de yapımı planlanan iki hidroelektrik santralı (HES) için düzenlenen Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısının sürpriz konuğu vardı: "Başbakan Tayyip Erdoğan"... Başbakan ‘HES’lere hayır’ dedi!

Radikal Gazetesi
En Büyük Çevreciyi Sırtladılar

Rize İkizdere’de yapımı planlanan iki hidroelektrik santralı (HES) için düzenlenen Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısının sürpriz konuğu vardı: "Başbakan Tayyip Erdoğan"... Başbakan ‘HES’lere hayır’ dedi!

Rize’de İkizdere ilçesi Cimil Vadisi’ndeki Cimil Deresi üzerine Hilal Enerji firması tarafından 75 megavatlık iki HES yapımı için çalışma başlatıldı. Üretim lisansı alan firma, ÇED raporu için İkizdere Nuran- Hasan Ekşi Kültür Merkezi’nde toplantı düzenledi.

İl Çevre ve Orman Müdürü Sabit Kandemir ile şirket yetkililerinin hazır bulunduğu toplantıya köylüler katılmadı. Kültür Merkezi önüne toplanan köylüler, çevreye ‘Başbakanum neresun, memleketine sahip çıkasun’ ve ‘Cimil vadisi HES’lerle ölmesin’ yazıları astı. Toplantı, köylüler katılmadığı için tutanak düzenlenmesiyle başlamadan dağıldı.

Kültür Merkezi önünde toplanan yaklaşık 200 kişi, daha önce “En büyük çevreci benim” diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dev posterlerini taşıdı. Başbakan’ın taşıdığı posterlerde, ‘Büyük düşündük. HES’leri istemiyoruz’, ‘Alabalık diyarına HES zulmü’, ‘Neneme, dedeme, dereme dokunma’ gibi yazılar dikkat çekti. Kimi protestocular Başbakan’ın posterlerini omuzuna alırken, kimileri de ‘Vadime dokunma’, ‘HES’lere hayır’ sloganları attı. 

‘Lütfen sesimizi duyun’

Renkli görüntülerin yaşandığı protesto gösterisine Cimil Köyleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Nuri Özer ile İkizdere eski Belediye Başkanı Ayhan Biberoğlu da destek verdi. Grup adına konuşan dernek sözcüsü Alaatin Demirci, Erdoğan’a, “Sayın Başbakan, lütfen bu vadinin tahrip olmasına müsaade etmeyin. Sesimizi duyun” diye seslendi. (dha)

http://www.yapi.com.tr/haberler/en-buyuk-cevreciyi-sirtladilar_75955.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!