Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

En Pahalı Evler

FORBES dergisi dünyanın en pahalı evleri listesini yayımladı. Geçen yıl 138 milyon dolar ile en pahalı ev olan Londradaki Uptown Court, bu yıl üçüncü sırada yeraldı. Fiyatları dudak uçuklatan pahalı evler arasında, İstanbul Yeniköy'deki Erbilgin Yalısı 100 milyon, Halis Toprak'ın Londradaki Toprak Mansion adlı malikanesi de 99 milyon fiyatla ilk

Vatan Gazetesi
En Pahalı Evler

ünyanın en pahalı evleri listesinin ilk sırasında ABD'de, California Beverly Hills'teki, bir dönem Amerikan medya imparatoru William Randolph Hearst'e ait olan 6.5 hektar alan üzerine kurulu malikane bulunuyor. 1972'de `The Godfather' filminin çekimlerine de sahne olan ve 1926 yılında Akdeniz villa tipinde inşa edilen malikanede 6 bin 700 metrekarelik yaşama alanı bulunuyor. 3'er katlı 6 ayrı kompleksin oluşturduğu dünyanın en pahalı evinde, 3 yüzme havuzu, bir sinema salonu, 29 yatak odası ve 40 da banyo yeralıyor. Malikanenin fiyatı 165 milyon dolar.

İkinci sırada, 140 milyon dolar fiyatla Romanya'nın Brasov kentindeki Bran Şatosu yeralıyor. Esir aldığı Osmanlı askerlerini kazıklara çakarak işkenceyle öldürmesiyle tarihe geçen ve Drakula filmlerinin esin kaynağı Eflak Prensi `Kazıklı Voyvoda' Vlad'ın da yaşadığı, 1212 yapımı şato 20 hektarlık arazi içinde yeralıyor. Bir tepe üzerine kurulu,alabildiğine geniş doğa ve dağ manzaralı, 17 yatak odalı görkemli şatonun şu anki sahibi Dominic von Hapsburg, şu sıralar müze olarak hizmet veren şato için alıcı bekliyor.

Dünyanın en pahalı evleri sıralamasında, geçen yıl listede ilk sırada yeralan İngiltere'deki Uptown Court malikanesi, bu yıl üçüncü sırada bulunuyor. Buckingham Sarayı hem de Hampton Sarayı'ndan büyük olan bu malikanenin 103 odası, 5 yüzme havuzu, squash ve tenis kortu, bowling salonu ve 50 kişilik özel sineması var. Uptown Court'un bir özelliği de Kraliçe Elizabeth'in Windsor Sarayı'na komşu olması. Fiyatı 138 milyon dolar.

Forbes listesinin 4'üncü sırasında, geçen yılın ikici en pahalı evi olan Suudi Arabistan'ın eski Washington Büyükelçisi Prens Bender bin Sultan bin Abdul Aziz'in Colorado'nun ünlü kayak merkezi Aspen'deki dağ evi yer alıyor. Bir diğer adı Starwood Ranch olan bu dev büyüklükteki dağ evi 15 yatak odası ve 16 banyodan oluşuyor. 500 dönümlük bir alana yayılmış dağ evinde kapalı yüzme havuzu, kapalı tenis kortu ve Prens'in atları için inşa edilmiş ahırlar da bulunuyor. Aspen'deki dağ evinin fiyatı 135 milyon dolar olarak belirtildi.

Listenin beşinci sırasındaki ev Florida'nın Palm Beach kentinde bulunuyor. Amerikalı emlak kralı Donald Trump'ın, üç yıl önce iflas eden bir işadamından açıkartırma yoluyla 42 milyon 250 bin dolara aldığı evin yeni dekorasyonu ile fiyatı 125 bin dolar. .Trump, bahçelerle çevrili ve büyük bir yüzme havuzu buluınan evin bu fiyattan müşteri bulacağına kesin gözyle bakıyor.

Altıncı ev Nevada'daki Tahoe Gölü kenarında `Tranquility' adlı malikane. 100 milyon dolar değer biçilen malikanenin sahibi Tommy Hilffiger markasının yaratıcısı Joel Horowitz. Evin yaşama alanı yaklaşık 2000 metrekare civarında ve 35 bin şarabı içinde saklayabilecek kadar büyük bir mahzene sahip. Evde kapalı yüzme havuzu ve sinema salonu da yeralıyor.

Yedinci sırada Yeniköy'deki Erbilgin Yalısı yer alıyor. Boğaz kıyısındaki yalı 64 odalı. İçinde yüzme havuzu ve Türk hamamı da var. 75 metre uzunluğunda özel rıhtıma sahip (Boğaz'daki en büyük ikinci rıhtım) ve arazide ayrı bir köşk de var. Fiyatı 100 milyon Dolar.Erbilgin Yalısı, Alp Sahin ve Luici emlakçılık aracılığıyla yeni sahibini bekliyor.

Dünyanın en pahalı sekizinci evi Moskova'da bulunuyor. İçinde, Türk ve Rus hamamları bulunan Malikanede 1087 metrekarelik yaşama alanı bulunuyor. Moskova kent merkezinden yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki malikane, 370'er merekarelik iki ayrı konukevinin yanısıra, yüzme havuzu, jimnastik salonu, sauna da yeralıyor.

Dokuzuncu sırada gene Türk işadamı Halis Toprak'ın Londra'nın kuzeyindeki The Bishop's Avenue'da yer alan Toprak Mansion adlı malikanesi var. Toprak Mansion `Neoklasik bir saray' olarak nitelendiriliyor. 2 bin 600 metrekarelik malikanede; 4 mutfak, Türk hamamı ve 40 kişilik yemek salonu da bulunuyor. Geçen yıl 100 milyon dolar fiyatla Forbes'in listesine giren evde, bu yıl 1 milyon dolarlık indirim yapıldı. Toprak'ın evi Glentree Estates aracılığıyla 99 milyon dolardan yeni sahibini bekliyor.

Onuncu sıradaki ev ise NewYork'un Bridgehampton bölgesindeki 'üç göller malikanesi. Adını malikaneyi çevreleyen göllerden alan malikanenin, yüzme havuzu, golf sahası tenis kortu ve konukevi de bulunuyor. Fiyatı 75 milyon dolar.

Diğer 5 ev ise şöyle:

* Portebello Malikanesi, California: 75 milyon dolar

* Pierre Penthouse New York: 70 milyon dolar

* Cap Ferrat Malikanesi: 65 milyon dolar

* Belvedere, California: 65 milyon dolar

* Gold Coast palace, San Francisco, California: 65 milyon dolar

http://www.yapi.com.tr/haberler/en-pahali-evler_56895.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!