Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'En Yüksek Kule' Jotun Boya ile Korunuyor

Açılışı görkemli bir törenle gerçekleştirilen ve şu an için dünyanın en yüksek binası olan Burj Dubai / Halife Kulesi, Jotun Boya'nın 'komple çözüm' konseptiyle korunacak. Yapı için yaklaşık 487 bin litre boya kullanıldı. Jotun, Burj Dubai’nin iç cepheleri için 26 renk içeren özel bir renk kartelası oluşturdu. 700 bin metrekarelik alan, Fenomastic

yapi.com.tr
'En Yüksek Kule' Jotun Boya ile Korunuyor

Açılışı görkemli bir törenle gerçekleştirilen ve şu an için dünyanın en yüksek binası olan Burj Dubai / Halife Kulesi, Jotun Boya'nın 'komple çözüm' konseptiyle korunacak. Yapı için yaklaşık 487 bin litre boya kullanıldı. Jotun, Burj Dubai’nin iç cepheleri için 26 renk içeren özel bir renk kartelası oluşturdu. 700 bin metrekarelik alan, Fenomastic iç cephe serisiyle boyandı.

Açılışından itibaren kulenin en yoğun alanlarından biri olacak olan 120 bin metrekarelik otopark bölümündeyse Jotashield dış cephe serisi tercih edildi. Jotashield serisi, yüksek yapışma özelliği ve nem dayanımıyla betonu tuz ve karbondioksite karşı koruyarak uzun vadeli çözümler sunuyor.

Projede, 818 metre yüksekliğindeki yapının sert hava koşullarına karşı korunabilmesi amacıyla su ve mekanik aşınma dayanımı sunan cam pulcuk takviyeli polyester Baltoflake kullanıldı. Ürünün düşük bakım maliyeti ve 20 yıllık dayanımı, seçilmesinde önemli rol oynadı.

Kulenin dış cephesini oluşturan 28 bin 261 cephe kaplama panelinde uzun vadeli bir çözüm için mat metalik özellikte 122 bin kilogram toz boya kullanıldı. Corro-Coat PE-F Façade Iris ve Oyster Bond bonded metalik boya, projenin ihtiyaçları gözönünde bulundurularak Jotun Toz Boya tarafından Burj Dubai için özel olarak formüle edildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/en-yuksek-kule-jotun-boya-ile-korunuyor_75539.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!