Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Enel'den Türkiye'ye Jeotermal Yatırımı

İtalya'nın en büyük elektrik şirketi Enel'e ait Enel Green Power (EGP), Türk konsorsiyumu Meteor ile Ege bölgesinde jeotermal enerji yatırımı yapacak. EGP'den yapılan açıklamaya göre şirket, Uzun Şirketler Grubu ile Türkiye'nin batısında jeotermal kaynakların aranması 142 adet lisansa sahip olacak ortak bir şirket kuracak. Enerji sektöründeki

Sabah Gazetesi
Enel'den Türkiye'ye Jeotermal Yatırımı

İtalya'nın en büyük elektrik şirketi Enel'e ait Enel Green Power (EGP), Türk konsorsiyumu Meteor ile Ege bölgesinde jeotermal enerji yatırımı yapacak. EGP'den yapılan açıklamaya göre şirket, Uzun Şirketler Grubu ile Türkiye'nin batısında jeotermal kaynakların aranması 142 adet lisansa sahip olacak ortak bir şirket kuracak. Enerji sektöründeki uzmanlar, jeotermik kaynaklardan 100 megavat hacminde bir üretim yapmak için 300-350 milyon euro yatırım yapılması gerektiğini vurguluyorlar.

Bu yıl başlıyoruz

Sabah'a açıklamalarda bulunan EPG'nin Başkanı Francesco Starace, Türkiye'de jeotermal sektörde büyük bir potansiyel olduğunu belirttti. Türkiye'de jeotermal lisanslarla ilgili ihaleyi dikkatle izlediklerini söyleyen Starace, "Meteor bizimle 6 ay önce temasa geçti. Bizim sektördeki deneyimimiz ve onların piyasa bilgisinin bileşiminin başarılı bir takım kurmamızı sağlayacağını düşünüyorum. Türkiye'de jeotermali geliştirecek olan bir Türk takım olacaktır" dedi. Bu yıl yüzeysel araştırma yapacaklarını kaydeden Starace, şöyle konuştu: "Yeterli jeotermal kaynak tespit edildiği yerlerde derin sondaj aşamasına geçeceğiz. 2012'de derin perforasyon çalışmalarına başlayacağız, kaynaklara ulaşırsak fabrikaların kurulması için izin isteyeceğiz. 2013'ün başında da üretim tesislerinin inşasına başlayacağız." 100 megavatlık üretimin iyi bir üretim olduğunu kaydeden Starace, "Bir jeotermik tesis ortalama 800 GWh elektrik üretir. Bu Ankara gibi bir şehrin nüfusunun 5 de birinin elektrik ihtiyacını karşılayabilir" diye konuştu.

ETİKETLER: yeşil enerji
http://www.yapi.com.tr/haberler/enelden-turkiyeye-jeotermal-yatirimi_85349.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!