Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Enerji Verimliliği Bilinci İlkokuldan Başlar

'Verimli Kullanırsan Enerji Gelecektir' sloganıyla yola çıkan enverIPAB (Binalarda Enerji Verimliliğine Yönelik Toplum Bilincinin Artırılması) Projesi kapsamında, Türkiye’nin geleceği olan ilköğretim öğrencileri enerji verimliliği konusunda bilinçlendirildi. Pilot okullarda gerçekleştirilen eğitimlerde, yaklaşık 750 öğrenciye kendilerinin ve

yapi.com.tr
Enerji Verimliliği Bilinci İlkokuldan Başlar

'Verimli Kullanırsan Enerji Gelecektir' sloganıyla yola çıkan enverIPAB (Binalarda Enerji Verimliliğine Yönelik Toplum Bilincinin Artırılması) Projesi kapsamında, Türkiye’nin geleceği olan ilköğretim öğrencileri enerji verimliliği konusunda bilinçlendirildi. Pilot okullarda gerçekleştirilen eğitimlerde, yaklaşık 750 öğrenciye kendilerinin ve ailelerinin enerjiyi nasıl verimli kullanacaklarına ilişkin uzmanlar tarafından bilgi verildi.

Avrupa Birliği’nin desteğiyle EİE (Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğü) adına yürütülen ve binalarda enerji verimliliğini artırmak için hayata geçirilen enverIPAB Projesi kapsamında, Ankara’da belirlenen üç pilot okulda proje ekibinden Nesrin Pişkin ve Özden Kaya tarafından öğrencilere enerji verimliliği eğitimleri verildi. 22 Eylül’de Çankaya Teğmen Kalmaz İlköğretim Okulu, 25 Eylül’de Yasemin Karakaya İlköğretim Okulu, 26 Eylül’de de Atıf Benderlioğlu İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirilen eğitimlere, yaklaşık 750 öğrenci ve çok sayıda öğretmenin yanı sıra verilen eğitimlerin içeriklerini hazırlayan Finlandiyalı Enerji Uzmanları Seppo Silvonen ve Irmeli Mikkonen ile EİE yetkilileri de katıldı.
 
Eğitimler sırasında, enerji verimliliğinin nasıl hayata geçirileceğini çizgi karakterlerle eğlenceli bir biçimde anlatan 'Enerjini Boşa Harcama!' adlı çocuk kitabı ile öğretmenleri verecekleri eğitimler sırasında yönlendirecek bilgilerin ve öğrencilerle birlikte gerçekleştirebilecekleri aktif öğrenme metotlarının yer aldığı 'Enerji Verimliliği Öğretmen Rehberi' dağıtıldı. Alacakları eğitim sonunda enerji verimliliğinin takipçisi olacaklarına inanılan öğrencilere enerjiyi verimli kullanmayı uygulayarak öğrenmelerini sağlayan 'Enerji Dedektifi İzleme Kartı' ile 'Enerji Dedektifi' rozetleri de dağıtıldı.

enverIPAB Proje Müdürü Sebahattin Öz, pilot okullarda gerçekleştirilen eğitimlere ilişkin yaptığı değerlendirmede, Türkiye için enerji verimliliğinin çok önemli olduğunu, istenilen davranış değişikliğinin yaratılmasıyla yılda 7,5 milyar YTL’nin ülkemize kazandırılabileceğini belirtti. Sebahattin Öz, genç bir nüfusa sahip olan ülkemiz için enerji verimliliği konusunda istenilen davranış değişikliğini yaratmak için “Ağaç yaşken eğilir” düşüncesiyle hareket etmenin önemine dikkat çekti. Öz, açıklamalarında eğitimler sonrasında yaşadığı şu anekdota da yer verdi:

“Bir kurum çalışanımızın oğlu da pilot okullardan birinde okuyormuş ve eğitimlere katılmış, bayram tatili boyunca da evde ve dışarıda enerji kullanımı konusunda yanlış yapılanlar hakkında aile üyelerini ve arkadaşlarını uyarmış. Gerçekleştirdiğimiz eğitimlerin amacına ulaştığını görmek bizleri çok mutlu ediyor. Eğitimlerin tamamlanmasıyla birer enerji dedektifi olacak olan öğrencilerin, çevrelerini enerji verimliliği konusunda yönlendireceklerine inanıyorum.”

Gerçekleştirilen eğitimler öncesi tüm öğrencilere anketler dağıtılarak öğrencilerin enerji verimliliği konusunda mevcut bilgi durumu ölçüldü. Pilot okullardaki öğrenciler, iki ay boyunca öğretmenleri tarafından enerjiyi nasıl verimli kullanabileceklerinin yollarını öğrenmeye devam edecek. Bu eğitimler tamamlandığında da yeniden anketler dağıtılacak ve öğrencilerin enerji verimliliği konusundaki bilinç düzeyleri ile öğrendiklerini uygulamaya geçirip geçirmedikleri ilk anketlerle kıyaslanarak ölçülecek.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/enerji-verimliligi-bilinci-ilkokuldan-baslar_64115.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!