Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Enerjide 25 Milyar Dolarlık Tasarruf için 'Meclis' Kuruldu

Enerji verimliliği konusunda ülke genelinde başlatılan 'Ulusal Enerji Verimliliği Hareketi' kapsamında kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları işbirliğiyle yapılan çalışmalar sürüyor. Bu çerçevede Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler başkanlığında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) başta olmak üzere bazı sivil toplum

Zaman Gazetesi
Enerjide 25 Milyar Dolarlık Tasarruf için 'Meclis' Kuruldu

Enerji verimliliği konusunda ülke genelinde başlatılan 'Ulusal Enerji Verimliliği Hareketi' kapsamında kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları işbirliğiyle yapılan çalışmalar sürüyor. Bu çerçevede Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler başkanlığında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) başta olmak üzere bazı sivil toplum kuruluşları tarafından 'Türkiye Enerji Verimliliği Meclisi' kuruldu. 'Türkiye'm enerjini verimli kullan yılda 25 milyar dolar kazan' sloganıyla kurulan meclis, dün Ankara'da ortak bir deklarasyon hazırlayarak resmen göreve başladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, imza töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'de enerjide yüzde 25 tasarruf potansiyelinin mümkün olduğunu söyledi. Güler, kamu ve özel sektör katılımıyla oluşan meclisi tarihî bir adım olarak yorumladı. İmza töreninde söz alan sivil toplum kuruluşu temsilcileri 'enerji kaynaklarının verimli kullanılması ve bu bilincin yaygınlaştırılması' konusunda ortak görüşlerini dile getirdi.

Çalışmalarına başlayan 'Enerji Verimliliği Meclisi' ilk iş olarak ortak bildiri hazırladı. Bildiride, Türkiye'nin enerjisini daha verimli kullanması için yeni oluşan sivil inisiyatifin, elini taşın altına koymada kararlı olduğu ifade edildi. Bildiriden bazı başlıklar şöyle:

Türkiye'nin en az yüzde 25 enerji tasarruf potansiyeli mümkün. Enerji verimli kullanılarak ekonomi üzerindeki enerji maliyetleri düşürülecek, enerjide dışa bağımlılığı azaltmak ve gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakmak için çalışmalar yapılacak. Enerji verimliliği konusunda yayın ve araştırmalar yapılarak kamuoyu bilgilendirilecek. Meclisin çalışmalarını yürütmek için 'Kurullar İcra Komitesi' ve 'Çalışma Kurulları' başlığı ile iki organ oluşturuldu.

Meclis'in deklarasyonunu imzalamasının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bakan Hilmi Güler, 'Enerji Verimliliği Hareketi' kapsamında ilk etapta 23 ile 2,8 milyon verimli lamba dağıtıldığını, 30 ile 2 milyon lamba dağıtımının da nisanda gerçekleştirileceğini açıkladı.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/enerjide-25-milyar-dolarlik-tasarruf-icin-meclis-kuruldu_67724.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!