Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Enerjide Zam Şampiyonu Doğalgaz

Tüm sektörlerde domino etkisi yaratan enerji zamları yıla damgasını vurdu. Bu yıl enerjide zam şampiyonu ise yüzde 158 artış oranıyla sanayi doğalgazı oldu. Mutfak tüpüne 21 kez, benzine de 14 kez zam geldi.

yapi.com.tr
Enerjide Zam Şampiyonu Doğalgaz

Yılın bitmesine saatler kala, birçok üründe bir yıllık zam oranları da ortaya çıkıyor. Her sektörü etkileyen enerji fiyatlarına gelen zamlarda da tablo netleşti. Küresel enerji fiyatlarındaki artış TL’deki değer kaybı nedeniyle Türkiye’de daha ağır hissedildi. Bu yıl enerjideki zam şampiyonu yüzde 158 ile sanayi doğalgazı.

BirGün’de yer alan habere göre; CHP Enerji Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, bir yıl boyunca enerji fiyatlarına gelen zamları inceleyerek bir çalışma hazırladı. Ortaya çıkan tablo iç açıcı değil. Enerjinin birçok türünde zamlar neredeyse her ay yapılarak otomatiğe bağlandı.

Zam rekorunu elde eden doğalgaza 12 ayda 11 defa zam geldi. Konutlarda ise bu sayı 1 Ocak’tan Haziran’a kadar her ay yüzde 1 ve Temmuz’da yüzde 12 oranında olmak üzere 7 oldu. 2021 yılında elektrik faturaları böylece yüzde 22 oranında zamlandı. Yenilenebilir enerjinin kullanımının teşvik edilmesi amacıyla hayata geçirilen yeşil tarife ise normal tarifeye göre yüzde 98 daha fazla arttı.

Akaryakıtta lider LPG
Akaryakıt ürünleri 2021 yılında vatandaşın belini en çok büken enerji ürünlerinden oldu. Özellikle 2021’in son üç ayında eşel mobil sisteminin iflas etmesiyle neredeyse iki günde bir zam geldi. Akaryakıt ürünlerine dövizdeki düşüşün ardından yapılması gereken yaklaşık yüzde 30 oranındaki indirim, pompa fiyatlarının düşürülmesi yerine ÖTV’yi artırmak için kullanıldı. Benzin ve motorinde fiyatlar 12 lira bandına, LPG’de ise 10 lira bandına dayandı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/enerjide-zam-sampiyonu-dogalgaz_188610.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!