Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Enerjiyi Güneşten Alınca Elektrik Faturası Düştü

Ankara Valiliği İl Özel İdaresinin köylerde suyun şebekeye verilmesinde elektrik enerjisi yerine, “güneş enerjisi” sistemine geçmesiyle köylüler, yüksek bedelli elektrik faturası ödemekten kurtuldu. Ankara Valiliği İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Ceylan, Ankara İl Özel İdaresi olarak sorumluluk sahasında bulunan 792 köy ve yerleşim biriminde

Hürriyet ANKARA
Enerjiyi Güneşten Alınca Elektrik Faturası Düştü

Ankara Valiliği İl Özel İdaresinin köylerde suyun şebekeye verilmesinde elektrik enerjisi yerine, “güneş enerjisi” sistemine geçmesiyle köylüler, yüksek bedelli elektrik faturası ödemekten kurtuldu.

Ankara Valiliği İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Ceylan, Ankara İl Özel İdaresi olarak sorumluluk sahasında bulunan 792 köy ve yerleşim biriminde yol, su ve kanalizasyon hizmeti verdiklerini söyledi.

Dünyada ekolojik dengenin bozulması nedeniyle kırsalda çok önemli bir su sıkıntısının olduğunu ifade eden Ceylan, Ankara İl Özel İdaresi olarak 792 köy ve yerleşim biriminin yüzde 90’ı için yeterli ve şebekeli su bulduklarını bildirdi. Ancak bunlardan önemli bir kısmının sondaj ve drenajla elde ettiklerini ve enerjiye ihtiyaç duyulan sistemler olduğunu ifade eden Ceylan, “Ülkemizde de enerji pahalı. Suyu bularak şebekeye verdiğimiz zaman da köylerin en büyük sıkıntısı terfili sistemden elde edilen suyun elektrik parasını ödeyememek oluyor” dedi.

Ankara İl Özel İdaresi olarak bu soruna çözüm getirmek amacıyla alternatif enerji sistemlerini devreye soktuklarını belirten Ceylan, bu çerçevede çok önemli çalışmalar yaptıklarını, güneş ve rüzgar enerjisinden yararlandıklarını söyledi.

Kalecik ilçesinin Kargın Köyünde yapılan çalışmayla bunu gerçekleştirdiklerini bildiren Ceylan, “Alternatif enerji sistemlerini devreye sokarak, güneş enerjisinden yararlandık. Köylüler, suyu elde ederken elektrik faturası ödemiyor. Kaleciğin Kargın Köyü’ne 28 adet güneş enerjisi paneli kurdurduk. 156 metreden sondajla alınan su için elektrik enerjisi kullanmıyoruz” diye konuştu.

Güneş enerjili sistemle suyun elde edilmediğinde köylülerin aylık bin TL ve üzeri ücret ödemeleri gerektiğini bildiren Ceylan, bu rakamın da köyde bulunan hane sayısına bölündüğünü söyledi.

Köyde 15 civarında hane olduğunu ve güneş enerjisinin devreye girmemesi halinde köylülerin evlerine gelecek elektrik faturası giderinin 100 TL civarında olacağına işaret eden Ceylan, şimdi köylülerin sıkıntı yaşamadıklarını kaydetti.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/enerjiyi-gunesten-alinca-elektrik-faturasi-dustu_77174.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!