Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Enformel Yerleşimlerin Düzenlenmesine Dair

Enformel Yerleşimler – yasal olmayan, geçici konutlar – önemli güvenlik ve sağlık problemlerine sahip alanlar... Söz konusu yerleşimleri 'temizlemek' elbette bir çözüm değil ancak sadece var olmalarına izin vermek de bir seçenek sayılmaz. Gregory K. Ingram, arttırılmış destek ile entegre edilmiş 'düzenleme' programların koşulları iyileştirilmesi

Enformel Yerleşimlerin Düzenlenmesine Dair


Fotoğraf: Justin Knabb

Enformel Yerleşimler – ‘teneke mahalleleri’, ‘favelalar’ ve geçici konutlardan oluşan komşuluk birimleri, kamu arazisi ya da özel araziye işgal sonucu inşa edilmiş yapılar – pek çok gelişmekte olan bölgede ve Latin Amerika’da bulunan kentlerde hayatın gerçeği… 2001 senesinin tahminlerine göre yaklaşık 130 milyon insan (kentsel yerleşimcilerin dörtte biri) Latin Amerika kentlerinde bulunan enformel yerleşimlerde yaşıyor. Söz konusu konutlar herhangi bir yasal belgeye sahip değil, genellikle güvenlik sorunu olan bir bölgede inşa edilmiş durumdalar ve su, sağlık önlemleri gibi pek çok temel kentsel hizmetten yoksunlar.  

Lincoln Institute of Land Policy'nin Başkanı Gregory K. Ingram'ın Planetizen adlı internet portalında kaleme aldığı "Regularizing Informal Settlement in Latin America " başlıklı yazı, Brezilya ve Peru özelinde enformel yerleşimlerin düzenlenmesine yönelik yapılan çalışmaları değerlendirirken Lincoln Institute tarafından yayımlanan "Regularization of Informal Settlements in Latin America" adlı rapora da sıklıkla değiniyor.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/enformel-yerlesimlerin-duzenlenmesine-dair_88354.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!