Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Enka'dan Avrupa'nın En Büyük Müzik Evi

Rusya'nın başkenti Moskova'nın Sovyet sonrası dönemde yeni çehre kazanmasında büyük payı olan ve hatta şehrin yeni mimarı olarak adlandırılan Enka,

Hürriyet



b>Rusya'nın başkenti Moskova'nın Sovyet sonrası dönemde yeni çehre kazanmasında büyük payı olan ve hatta şehrin yeni mimarı olarak adlandırılan Enka, yeni bir esere daha imza attı. Avrupa'nın en büyük ve dünyada ilk beş sıralamasına giren dev Uluslararası Müzik Evi dün gece müzik şöleniyle kapılarını açtı.

18 Ocak 2001'de inşaatına başlanan ve ünlü Bolşoy Tiyatrosu'nun iki katına ulaşarak 48 bin metrekare alana yayılan yeni kültür merkezi Uluslararası Müzik Evi 23 ay gibi kısa sürede tamamlanmış oldu.

Müzik evinde 1800 koltuklu filarmoni orkestrası konser salonu, 600 koltuklu oda orkestrası salonu, 550 koltuklu çok amaçlı gösteri ve konser salonu, prova salonları, konser görüntü ve kayıt stüdyoları, genç sanatçı eğitim merkezi, restoran kafe ve sanat ağırlıklı çok sayıda mağaza yanı sıra 330 araçlık otopark da bulunmakta.

Müzik evi değil, kültür sarayı adı verilebilecek dev projenin böylesine kısa sürede tamamlanmış olması ve üstelik tüm salonlarda akustik özellikler dikkate alınarak dev bir keman misali özel ağaç türüyle kaplanmış olması binayı görenleri adeta büyüledi. Enka'nın yaptığı iş karşısında hayranlığını gizlemeyen Moskova Belediye Başkanı Lujkov 'Bir işin kaliteli ve süratli bitirilmesini istersen kardeşim Şarık Tara'ya vereceksin' dedi.

Moskova'da Uluslararası Müzik Evi açılış töreni niteliğindeki konsere üst düzey Rus yetkililerin yanı sıra Enka Holding Onursal Başkanı Şarık Tara, Türkiye Büyükelçisi Kurtuluş Taşkent, ANAP eski Genel Başkanı Mesut Yılmaz ve çok sayıda konuk katıldı.

Açılışı yapılan dev kültür tesisi Rusya ve dünyada ün yapmış orkestra şefi Vladimir Spivakov'a teslim edildi.

Böylece bu hafta Moskova'da Türk işadamları haftası görünümünde tamamlanmış oldu. Birkaç gün önce Moskova'yı ziyaret eden AKP Genel Başkanı Başkanı Tayyip Erdoğan Koç-Enka ortaklığı Ramstore zincirinin en büyük Ramstore-City alışveriş merkezini de açmıştı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/enkadan-avrupanin-en-buyuk-muzik-evi_2838.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!