Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

EPP Başkanı Açıkladı: Tuzla Yeni Şehir İhalesi 4’e Bölünecek!

Emlak Proje Pazarlama (EPP) tarafından ihaleye çıkarılan Tuzla Yeni Şehir projesine teklif veren çıkmamıştı. EPP Genel Müdürü Hüseyin Karaca’nın yapi.com.tr’ye yaptığı açıklamaya göre 260 bin 489 metrekarelik arsa 4 parça halinde ihaleye çıkacak. Söz konusu ihale ise en geç 2 ay sonra düzenlenecek.

EPP Başkanı Açıkladı: Tuzla Yeni Şehir İhalesi 4’e Bölünecek!

7 firmanın şartname aldığı Tuzla Yeni Şehir projesinin 7 Mart’ta gerçekleştirilen ihalesinden teklif çıkmadı. Bu sonucu beklediklerini belirten EPP Genel Müdürü Hüseyin Karaca, “ Böyle büyük bir arazinin altından kalkacak müteahhit bulmak zor. Çok sayıda firmanın elinde büyük işler var. İhaleden teklif gelmeyeceğini tahmin ediyorduk ama denemek istedik. Yeni ihaleyi 4’e böleceğiz ve 2 aydan önce bu ihaleyi gerçekleştireceğiz” dedi. Çok küçük parsellerin iyi proje geliştirmeyi engellediğini belirten Karaca, Tuzla Yeni Şehir projesi için yarışma yoluyla belirlenen projeyi bu 4 bölümden birinde hayata geçireceklerini dile getirdi. Karaca, arsa ile ilgilenen firmaların olduğunu ve talep aldıklarını sözlerine ekledi.

Projede neler olacak?

Projenin ilk ihalesinde Soyak Yapı, Mesa Mesken, Reysaş GYO, Gap İnşaat, Aspa Anadolu ve Hitit Proje teklif almıştı. Her şey dahil toplam inşaat alanı 1 milyon metrekarenin üzerinde olacak olan Yeni Şehir arsasının yüzde 25'i EPP'ye kalan kısmı ise özel şahıslara ait. 260 bin 489 metrekarelik arsa üzerinde inşa edilecek olan Yeni Şehir içerisinde konaklama, rezidans, özel okul, özel sağlık tesisi, sergi salonları, alışveriş merkezleri, çarşı, dini tesis alanları, turizm büroları gibi bir çok donatı ve hizmet alanları yer alabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/epp-baskani-acikladi-tuzla-yeni-sehir-ihalesi-4e-bolunecek-_108188.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!