Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Erdemir'de Yürütmeye Durdurma

Özelleştirme Yüksek Kurulunun ERDEMİR ihalesine onay kararına karşı açılan davada Danıştay 13. Dairesince, ERDEMİR'in satışına onay veren ÖYK kararının yürütmesi durduruldu.

Star Gazetesi
Erdemir'de Yürütmeye Durdurma

b>Özelleştirme Yüksek Kurulunun ERDEMİR ihalesine onay kararına karşı açılan davada Danıştay 13. Dairesince, ERDEMİR'in satışına onay veren ÖYK kararının yürütmesi durduruldu.

Makine Mühendisleri Odası (MMO) Başkanı Emin Koramaz, Özelleştirme Yüksek Kurulunun (ÖYK) ERDEMİR ihalesine onay kararına karşı Oda tarafından açılan davada Danıştay 13. Dairesince, ERDEMİR'in satışına onay veren ÖYK kararının yürütmesinin durdurulduğunu bildirdi. Koramaz, yaptığı yazılı açıklamada, ERDEMİR'in özelleştirilmesinde devre izin veren Rekabet Kurulu kararından sonra Danıştay 13. Dairesi'nce satışa onay veren Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) kararının yürütmesinin durdurulmasına karar verdiğini ve bu yürütmeyi durdurma kararına karşı yapılan itirazın Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulunca reddedildiğini hatırlattı.

Son olarak ÖYK'nın ERDEMİR ihalesine onay kararına karşı MMO tarafından açılan bir başka davada Danıştay 13. Dairesince, ERDEMİR'in satışına onay veren ÖYK kararının yürütmesinin de durdurulduğunu ifade eden Koramaz, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

''Daha önce yürütmesi durdurulan, Rekabet Kurulunun devre izin kararına dayanılarak tesis edilen bir işlem olduğu gerekçesiyle ERDEMİR'in satışına onay veren ÖYK kararının da yürütmesinin durdurulmasıyla, ERDEMİR'in devrinin yasal dayanaktan yoksun kaldığı bir kez daha ortaya konulmuştur. Danıştay 13. Dairesinin bu kararı da bir kez daha göstermiştir ki stratejik öneme sahip, kamuya büyük gelir getiren işletme, varlık ve hizmetlerin yangından mal kaçırtırcasına özelleştirme kapsamına alınarak bir an önce özelleştirilmelerine çalışılmakta ve böylesine önemli özelleştirme süreçlerinde yürütülen işlemlerde telafisi imkansız hatalar yapılmaktadır.

Kamuya ait tüm değerlerin önü alınamaz bir istekle özelleştirilmelerine ilişkin yürütülen işlemlerde böylesine önemli hataların yapılması, özelleştirmelerdeki aceleciliği ve dolayısıyla kamu yararına uygunluk değerlendirilmesinin yeterince yapılmadığını da ortaya koyar niteliktedir. ERDEMİR'in özelleştirilmesiyle ilgili yargı kararları, özelleştirme aceleciğine 'dur' demektir.''

ERDEMİR'in devrinin hukuka aykırılığının, Rekabet Kurulunun devire izin kararından sonra ÖYK'nın satışa onay kararının da yürütmesinin durdurulmasıyla bir kez daha tespit edildiğini kaydeden Koramaz, Oda olarak, bağımsız yargının kararına saygı ve yürütmeyi durdurma kararlarının derhal uygulanmasını istediklerini bildirdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/erdemirde-yurutmeye-durdurma_47080.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!