Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

ÖİB: "Erdemir'de Veto Kararı Bize Ulaşmadı"

Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci, Danıştay'ın Erdemir özelleştirmesini veto ettiği ile ilgili bir bilginin henüz kendilerine ulaşmadığını bildirdi.

CNN Türk



zelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci, Danıştay'ın Erdemir özelleştirmesini veto ettiği ile ilgili bir bilginin henüz kendilerine ulaşmadığını bildirdi. Danıştay 13. Dairesi'nin, Erdemir'in satışına onay veren Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı'nın yürütmesini durdurması ile ilgili haberler üzerine Özelleştirme İdaresi Başkanı Kilci tarafından İMKB'ye bir açıklama gönderildi.

İMKB'nin talebi üzerine gönderilen açıklamada, "Basında yer alan bahse konu habere ilişkin karar İdaremize henüz tebliğ edilmemiştir. Söz konusu kararın tebliğinden sonra gerekli açıklamalar kamuoyuna duyurulacaktır" ifadesi kulanıldı.

Danıştay'dan ikinci veto
TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, Danıştay 13. Dairesi'nin Erdemir'in satışına onay veren Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı'nın yürütmesini durdurduğu bildirilmişti. Danıştay, 10 mayıs tarihinde de açılan başka bir dava ile ilgili olarak, Erdemir'in özelleştirilmesinde devre izin veren Rekabet Kurulu kararının yürütmesini durdurmuştu.

"Karar usulle ilgili"
Öte yandan Danıştay kararını değerlendiren Özelleştirme İdaresi yetkilileri, kararın usulle ilgili olduğunu söylediler. Yetkililer, Danıştay'ın, Rekabet Kurulu kararında usulle ilgili sorun olduğu için, bir sonraki aşamayı otomatik olarak durdurduğunu belirttiler. Yetkililer ayrıca, İdare'ye resmi tebliğin ardından geçecek 1 haftalık sürede karara itiraz haklarını kullanacaklarını, bu arada Rekabet Kurulu ile de temasları olacağını söylediler.

Erdemir'in yüzde 46.12'lik bölümünün blok olarak özelleştirilmesine ilişkin 2005 ekim ayında düzenlenen ihaleyi 2 milyar 770 milyon dolarla Oyak Grubu kazanmıştı. Devir işlemi ise şubat ayı sonunda gerçekleştirilmişti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/oib-erdemirde-veto-karari-bize-ulasmadi_47115.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!