Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Erdemir’den 168.7 Milyon TL Zarar

Oyak grubuna ait olan Türkiye’nin en büyük yassı çelik şirketi Erdemir, son çeyrekte 122.3 milyon lira kâr elde etmesine rağmen küresel krizle biriken stoklar ve fiyat düşüşlerine bağlı olarak ilk 3 çeyrekte gelen zararların etkisiyle 2009 yılının tamamında 168.7 milyon lirayla beklentilerin üzerinde zarar açıkladı.

Cumhuriyet Gazetesi



Oyak grubuna ait olan Türkiye’nin en büyük yassı çelik şirketi Erdemir, son çeyrekte 122.3 milyon lira kâr elde etmesine rağmen küresel krizle biriken stoklar ve fiyat düşüşlerine bağlı olarak ilk 3 çeyrekte gelen zararların etkisiyle 2009 yılının tamamında 168.7 milyon lirayla beklentilerin üzerinde zarar açıkladı. Erdemir’in finansal giderleri 2009 sonunda 417.52 milyon lira oldu. Şirketin faaliyet kâr marjı ise 2008 sonundaki yüzde 7.6’dan yüzde 1’e geriledi. Erdemir’in 2008 yılı sonu net kârı 211.47 milyon lira olmuştu.

Geçen yılın son çeyreğinde talepte başlayan toparlanma çelik fiyatlarını bir miktar yukarı çekmesine rağmen analistlere göre Erdemir’in finansal giderleri şirketin kârını baskıladı ve son çeyrekte karın beklentilerin altında gelmesine neden oldu.

Ekonomik krizin etkileriyle yılın başından itibaren geçerli olan düşük talep, çelik üreticilerinin üretim kesintilerine gitmesine, stokların birikmesine ve fiyatlarda rekor düşüşler yaşanmasına neden oldu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/erdemirden-168-7-milyon-tl-zarar-_76931.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!