Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Erdoğan Devreye Girdi Uludağ'la İlgili Yetkiler artık Belediyede

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'da, yıllardır yaşanan yetki karmaşası Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın araya girmesiyle son buldu. Daha önce altyapı hizmetlerinin Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne devredildiği Uludağ'da, üst yapı hizmetleri de Başbakan Erdoğan'ın devreye girmesi sonucu Büyükşehir Belediyesi'ne verildi.

Zaman Gazetesi
Erdoğan Devreye Girdi Uludağ'la İlgili Yetkiler artık Belediyede

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'da, yıllardır yaşanan yetki karmaşası Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın araya girmesiyle son buldu. Daha önce altyapı hizmetlerinin Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne devredildiği Uludağ'da, üst yapı hizmetleri de Başbakan Erdoğan'ın devreye girmesi sonucu Büyükşehir Belediyesi'ne verildi. İlk tesislerin 1950'li yıllarda açıldığı Uludağ'da yılların getirdiği sorunlar bir türlü çözülemiyordu. Bakanlıklar arasında yaşanan yetki karmaşası, Ankara'nın üstyapıya yönelik yetkiyi Büyükşehir Belediyesi'ne vermek istememesi otel işletmecilerinin de tepkisini çekiyordu. Halen, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çevre ve Orman Bakanlığı, Gençlik ve Spor'dan sorumlu Devlet Bakanlığı ile Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın yetkili olduğu Uludağ'da artık tüm yetkiler Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde toplandı.

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği toplantısında konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, konuyla ilgili şu bilgileri verdi: "Uludağ'ın altyapı işleri bir süre önce zaten bize verilmişti. Aylar süren görüşmelerin ardından konu Başbakan'ımızın gündemine getirildi. Hükümetin ilgili bakanlar ve Devlet Bakanı Faruk Çelik ile birlikte katıldığı toplantıda Uludağ'daki yetki sorunu masaya yatırıldı. Toplantı sonucunda sayın Başbakan'ımız, Uludağ'daki tüm yetkilerin Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesi konusunda ilgili bakanlara talimat vermiştir. Uludağ'daki tüm yetkilerin Büyükşehir Belediyesi'ne verilmesi konusunda prosedürlerin önümüzdeki hafta tamamlanmasını bekliyoruz."

http://www.yapi.com.tr/haberler/erdogan-devreye-girdi-uludagla-ilgili-yetkiler-artik-belediyede_86740.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!