Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Yoksula Gelince Para Yok

Erdoğan: Yerin Dibinde Adeta Bir Şehir Kurduk, Kongre Merkezi Rüyamızdı

Harbiye Kongre Vadisi’nde yaptırılan İstanbul Kongre Merkezi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Kültürde, sanatta sıçramayı yapamazsanız, medeniyet yarışında yoksunuz” dedi. Açılış töreninde konuşan Erdoğan, çatısı altında bulunulan bu eserin, yerin altında yedi kat, yerin üstünde de beş kat

Radikal Gazetesi
Erdoğan: Yerin Dibinde Adeta Bir Şehir Kurduk, Kongre Merkezi Rüyamızdı

br />
Nobel ödüllü ekonomistler İstanbul’da

Yıllık toplantılar öncesinde 3-5 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek seminer ve panellere dünyaca ünlü ve Nobel Ödülü sahibi ekonomistler de konuşmacı olarak katılacak. Dünyaca ünlü yatırımcı ve milyarder George Soros’un 3 Ekim’de konuşma yapacağı seminerlerde küresel kriz tartışılacak. Üç gün sürecek olan seminerler için İstanbul’a şu ünlü ekonomistler geliyor:

* Nouriel Roubini: Yaptığı öngörülerin tutması nedeniyle ‘kahin’ diye anılıyor. ABD Merkez Bankası (FED) ve IMF’de çalışan Roubini, 2006’da ABD’deki mortgage krizini önceden görerek uyarılarda bulunmuştu. Roubini, halen New York Üniversitesi’nde öğretim üyesi.
* Stanley Fischer: 1988-1990 döneminde Dünya Bankası’nda Başkan Yardımcılığı Başekonomist olarak görev yaptı. 1994-2001 döneminde ise IMF Birinci Başkan Yardımcısı olarak çalıştı. Fischer, 2005’ten beri de İsrail Merkez Bankası Başkanlığı’nı yürütüyor.
* Joseph Stiglitz: ABD’li ekonomist 2001’de Nobel Ödülü’nü kazandı. Dünya Bankası’nda Başekonomisti olarak görev yaptı. ABD’nin eski Başkanlarından Bill Clinton’ın da ekonomi danışmanıydı. Stiglitz, Columbia Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapıyor.

Program 30 Eylül’deki raporla başlayacak

* Program akışına göre, 30 Eylül’de IMF Finans Danışmanı, Para ve Sermaye Pazarları Bölümü Direktörü Jose Vinals tarafından ‘küresel finansal istikrar raporu’ açıklanacak.
* IMF Ekonomi Danışmanı ve Araştırma Bölümü Direktörü Olivier Blanchard 1 Ekim Perşembe günü ‘Dünya Ekonomik Görünümü’ raporuna ilişkin basın toplantısı düzenleyecek. Söz konusu rapor, 1 gün önce ambargolu olmak kaydıyla basın mensuplarına dağıtılacak.
* Dünya Bankası Başkanı Robert Zoellick ile IMF Yönetici Direktörü Dominique Strauss-Kahn 2 Ekim Cuma günü ayrı ayrı basın toplantısı yapacak.
* 3-5 Ekim arası seminerler programına ayrılırken, 3 Ekim’de Avrupa, Orta Asya ve Sahraaltı Afrika bölgelerine ilişkin ekonomik görünüm konuları ele alınacak.
* Ayrıca resmi programda olmayan, G7’de yer alan ülkelerin finans ve maliye bakanlarının bir araya geleceği bir toplantı da 3 Ekim’de gerçekleştirilecek.
* Uluslararası Para ve Finans Komitesi (IMFC) ise 4 Ekim’de toplanacak.
* Aynı gün öğleden sonra IMFC Başkanı Youssef Boutros Ghali ve Dominique Strauss-Kahn’ın katılımıyla bir basın toplantısı yapılacak.
* 5 Ekim’de de Kalkınma Komitesi (DC) Başkanı Agustin Carstens, Robert Zoellick ile Dominique Strauss-Kahn basın toplantısı gerçekleştirirken, 6 ve 7 Ekim’de Yıllık Toplantıların ana oturumları yapılacak.
* IMF ve Dünya Bankası Yıllık Toplantıları 7 Ekim’de gerçekleştirilecek kapanış oturumu ile sona erecek. Ayrıntılı program önümüzdeki günlerde duyurulacak.

Maliyeti 330 milyon TL, yedi katı yer altında

* Temeli 14 Şubat 2008 tarihinde atılan ve yedi katı yeraltında, beş katı yer üstünde inşa edilen kongre merkezi 330 milyon TL’ye mal oldu.
* Son sistem teknolojinin kullanıldığı ve canlı yayın ile simultane çeviri odalarının da olduğu merkezde 3 bin 500 kişilik çok amaçlı salon dışında 500 metrekare ile 1300 metrekare arasında değişen farklı büyüklüklerde beş adet salon bulunuyor.
* IMF toplantısı için 1000 adet 20 metrekare büyüklüğünde çalışma ofisi oluşturuldu.
* İstanbul Kongre Merkezi’nde, 850 araç kapasiteli bir otopark kullanıma sunulacak. IMF ve Dünya Bankası’nın toplantısı için 10-15 bin kişi bekleniyor.
* İstanbul’un 6-7 Ekim 2009’da ev sahipliği yapacağı Uluslararası Para Fonu ve Dünya Bankası’nın 2009 Guvernörler Toplantısı’nın yapılacağı ‘Harbiye Kongre Vadisi’nin yetiştirilmesi için 3 bin işçi 24 saat aralıksız bir şekilde çalıştı.
* İstanbul Kongre Merkezi aynı anda 850 görüşme yapabilecek odaları olan bir merkez olarak dikkat çekiyor.
* 8 bin 610 metrekare Muhsin Ertuğrul, 110 bin 950 metrekare de kongre merkezi inşaatı olmak üzere toplam kapalı inşaat alanı 127bin metrekareye kadar ulaşıyor.
* İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Kongre merkezinin, Hilton Oteli ile Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı arasındaki bir zeminde kotlar korunarak ve üzerine üst yapı yapılmadan yerin altına inşa edildiğini belirterek üstte sadece asansör kuleleri, merdivenler ve ışık kulesi bulunduğunu söyledi.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4
http://www.yapi.com.tr/haberler/erdogan-yerin-dibinde-adeta-bir-sehir-kurduk-kongre-merkezi-ruyamizdi_72529.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!