Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Erdoğan'dan Suudi İşadamlarına Davet

Cidde’de Türk-Suudi İş Konseyi’nde konuşmasında Suudi işadamlarına Sizleri Türkiye’ye yatırıma davet ediyorum" diyen Erdoğan, aralarında Kral Abdullah’ın adını taşıyan ekonomi şehrinin de bulunduğu 37.5 milyar dolarlık yatırım projelerine Türk müteahhitleri adına talip oldu.

Hürriyet Gazetesi /Turan Yılmaz



ürkiye’de yabancı sermaye yatırımlarının önünü açmak için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirten Tayyip Erdogan, "Sizleri özellikle Türkiye’ye yatırıma davet ediyorum" dedi. Türk ve Suudi işadamlarını birlikte hem ülkelerinde hem de üçüncü ülkelerde iş yapmaya da davet eden Erdoğan, Suudi Arabistan’ın yeni bütçesinde ilan ettiği 37.5 milyar dolarlık dev yatırım projelerine de Türk müteahhitleri adına talip oldu. Erdoğan şöyle dedi: "Suudi Arabistan’ın dev, mega projeleri var. Biz bu yatırımları ilgiyle, dikkatle takip ediyoruz" dedi. Erdoğan, "Firmalarımızın Suudi Arabistan başta olmak üzere Arap ülkelerinde gerçekleştirdikleri iş miktarı da 30 miyar dolara ulaştı. Burada Kralın adını da taşıyan ekonomi şehri ve diğer büyük projelerde iki ülke firmalarının oluşturacakları konsorsiyumların yer alması bizi memnun edecektir. Biz bu konuda her türlü işbirliğini desteklemeye hazırız" diye konuştu. Erdoğan, "Ülkelerimiz arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesine yönelik mevcut siyasi iradeden bir sinerji ortaya çıkarmalıyız, bu da ancak özel sektörün katkısıyla mümkün olacaktır. Ben, başbakan olarak bizzat aksamalarla ilgilenmeye hazırım" dedi.

Suudi işadamlarına mortgage daveti

TÜRK-Suidi İş Konseyi Başkanı, Ali Bayramoğlu da, Suudi yatırımcıları Türkiye’de yürürlüğe giren mortgage sisteminden yararlanmaya davet ederken, Suudilerin yabancı yatırımcılar için uyguladığı "kefil" sisteminin Müslüman ülkeler için ya kaldırılmasını, ya da hafifletilmesini istedi. Meclis’ten geçen mortgage yasasıyla birlikte Türklerin yanı sıra Türkiye’ye büyük ilgi duyan yabancılar için de çok ciddi gayrimenkul atağı başlayacağını belirterek, "iç ve dış piyasaya yapılacak gayrimenkul projeleri için Suudi kardeşlerimizi Türkiye’ye bekliyoruz" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/erdogandan-suudi-isadamlarina-davet_52133.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!