Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı
BÖLÜM SPONSORU

Erdoğan'ın AKM Restine TMMOB'den Yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mimarlar Odası'nı hedef alan sözlerine TMMOB'den yanıt geldi. TMMOB ÇED Danışma Kurulu Sekreteri Mücella Yapıcı, "AKM birinci derecede kültür varlığı, orada plan yok, ulusal ve uluslararası koruma kurallarına göre o binayı korumamız ve onarmamız gerekiyor. Cumhurbaşkanının yine kandırıldığını düşünüyorum" dedi.

yapi.com.tr
Erdoğan'ın AKM Restine TMMOB'den Yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saray'da düzenlenen Şehircilik Şurası'nda önceki gün tanıtımını yaptığı Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) yeni projesine tepki gösteren Türkiye Mimar Mühendisler Odaları Birliği'ne (TMMOB) tepki gösterdi.

Erdoğan, ""Nereye müracaat ederseniz edin, ne kadar çırpınırsanız çırpının 2019 o opera binasının bittiği yıl olacaktır. Böyle yapa yapa 10 yılımızı yediniz. Artık daha size tahammül yok. Bedeli ne ise yapacağız" diye konuştu.

"Hiç kimsenin suç işleme ayrıcalığı yok"

Erdoğan'ın açıklamalarının ardından İleri Haber'e değerlendirmelerde bulunan TMMOB Başkanı Eyüp Muhcu, AKM'nin birinci derece kültür varlığı olarak korunmasının devletin sorumluluğunda olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

AKM, cumhuriyet simgesel değerlerinden ve kültür varlıklarından biridir. Bu nedenle tescil edilerek korumaya alınmıştır. Tıpkı Ayasofya Müzesi, Sultanahmet Camii, Süleymaniye Camii gibi Atatürk Koruma Merkezi de aynı koruma statüsündedir. Tüm kültür varlıklarını korumak devlet yetkililerinin görevi ve sorumluluğudur. Hiç kimsenin suç işleme ayrılacağı yoktur. Bunu bir kez daha hatırlatıyoruz.

"Erdoğan'ı yine 'kandırıyorlar'"

TMMOB Mimarlar Odası ÇED Danışma Kurulu Sekreteri Mücella Yapıcı ise açıklamayı "talihsizlik" olarak nitelendirerek şunları ifadeleri kullandı:

Cumhurbaşkanının bir kamu kurumuyla, anayasal bir kurumla, hukuka uymamak konusunda inatlaşmasını yakıştıramadım. Biz anayasal bir kamu kurumuyuz. Biz anayasanın, koruma hukukunun gerektirdiğini yapıyoruz. Cumhurbaşkanının da zaten bunları garanti etmesi gerekiyor. Bu konuda talihsiz bir açıklama olduğunu düşünüyorum.

Herhalde tekrar yanıltmışlar sayın Cumhurbaşkanını. Çünkü AKM birinci derecede kültür varlığı, orada plan yok, ulusal ve uluslararası koruma kurallarına göre o binayı korumamız ve onarmamız gerekiyor. 10 yıldır cumhurbaşkanına bilgi verilmemiş olabilir. İki defa ruhsat alındı, şantiyelerin oraya bilerek hasar verdiği konusunda mahkemelerin tespitleri var. Sanıyorum cumhurbaşkanına danışmanları yine yanlış bilgi veriyorlar. Bizim muhattabımız proje müellefi, Kültür Bakanlığı... Cumhurbaşkanının yine kandırıldığını düşünüyorum.

http://www.yapi.com.tr/haberler/erdoganin-akm-restine-tmmobden-yanit_162079.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!