Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Erginoğlu & Çalışlar Mimarlık Ofisi Wallpaper Dergisi'nde

Erginoğlu & Çalışlar Mimarlık Ofisi, Wallpaper Dergisinin ‘101 of the World’s Most Exciting New Architects’ başlığı altında mimarlık dünyasında son dönemde iz bırakan ofislerin bir haritasını çıkardı. Derginin dünya çapında yaptığı araştırmanın Türkiye başlığı altındaysa tek bir mimarlık ofisine yer verilmiş: Erginoğlu & Çalışlar

yapi.com.tr
1



Ö Evi, Bodrum - Yalıkavak


Wallpaper Dergisi, ‘101 of the World’s Most Exciting New Architects’ başlığı altında mimarlık dünyasında son dönemde iz bırakan ofislerin haritasını çıkardı. Derginin dünya çapında yaptığı araştırmanın Türkiye başlığı altındaysa tek bir mimarlık ofisine yer verildi: Erginoğlu & Çalışlar

Hasan Çalışlar
Kerem Erginoğlu













Derginin web sitesindeki haberde Erginoğlu & Çalışlar Mimarlık Ofisi'nin şanslı bir başlangıç yaptığına, mimarların yeteneklerini sergilemelerine olanak tanıyan uluslararası yarışmalarda boy göstermiş olmalarının çok önemli olduğuna değiniliyor. Wallpaper, E&C mimarlarının esin kaynaklarının tek bir mimari stil olmadığını; amaçlarının farklı stilleri, tarihi, geleneksel ve çağdaş olanı ilk elden anlamaya çalışmak olduğunu belirtirken, İstanbul merkezli olmanınsa başlı başına bir mimarlık deneyimi anlamına geldiğini, şehrin benzersiz bir esin kaynağı olduğunu dile getirmiş.

Ö Evi, Bodrum - Yalıkavak

Hasan Çalışlar, Wallpaper Dergisi'nin ‘101 of the World’s Most Exciting New Architects’ başlığı altında yer alma sürecini, “İki yıl evvel yaptığımız Bodrum Yalıkavak’ta bulunan 'Ö Evi' projesinin fotograflarını uluslararası basından bazı kurumlarla paylaşmıştık. Bunun üzerine Wallpaper Dergisi bizimle irtibat kurarak detaylı olarak projeyi inceledi ve yaptığımız diğer işler hakkında da bilgi aldı. Mimarlığa bakışımızı ve yaklaşımlarımızı anlattık. 'Ö Evi' ve henüz yapım aşamasında olan Delhi’deki 'P Evi’nin projeleriyle birlikte bizi bu mimari yıllığa koymayı uygun gördüler. Wallpaper her ne kadar mimari dergi sınıfına girmese de dünyada çağdaş tasarım dilinin ve beğenisinin gelişimine katkısı olan önemli bir yayın. Sevindik haliyle” cümleleriyle dile getiriyor.

P Evi, Delhi

1993 yılında Kerem Erginoğlu ve Hasan Çalışlar tarafından kurulan Erginoğlu & Çalışlar yurtiçinde ve yurtdışında, mimarlık, iç mekan ve kentsel tasarım alanlarında tasarım danışmanlığı, proje geliştirme ve yönetimi, uygulama, kontrol ve taahhüt çalışmaları yapıyor.

P Evi, Delhi

Ofisin yurtdışında tamamladığı projeler, New York’da konut, Anadyr’de kültür merkezi ve Azerbaycan’da eğitim merkezi; uygulaması süren projeler Salekhard’da konser salonu ve Hindistan’da konut; geliştirilen projeler Kiev’de basketbol kampı, Saraybosna’da konser salonu, Ürdün’de liman idaresi ve Katar’da toplu konut projeleri.

P Evi, Delhi
P Evi, Delhi


















Yurtdışının yanı sıra yurtiçinde de başta İstanbul olmak üzere çeşitli illerde gerçekleştirilen projelerle ofis, AMV Genç Mimar Ödülü 2004, Ulusal Mimarlık Ödülleri Yapı Dalı Başarı Ödülü (2000, Harp Akademileri Kapalı Yüzme Havuzu ), Ulusal Mimarlık Ödülleri Koruma Dalı Başarı Ödülü ( 1996, Tuncel Evi ) gibi alınan ödüllerin yanı sıra Aga Khan, Mies Van Der Rohe Vakfı ve Iakov Chernikov Mimarlık Ödüllerine de aday gösterildi.

Erginoğlu & Çalışlar yaptığı projelerin dışında katıldığı sergiler; İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniveristesi ve Uludağ Üniversitesi’nde konuk öğretim üyeliği ve basında yayınlanan çeşitli yazılarıyla mimarlığın gelişimine katkıda bulunmayı sürdürüyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/erginoglu--calislar-mimarlik-ofisi-wallpaper-dergisinde_55436.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Merhabalar..projeleriniz gerçekten çok hoş. Biz OMCAM olarak mekanlarda farklılıklar yaratmak adına değişik çalışmalar yapmaktayız. Sizler de arzu ettiğiniz taktirde, ben de sizlerle çalışmaktan memnunluk duyacağım. Dilerseniz web sayfamızı inceleyebilirsiniz. Yakın zamanda sizlerle diyaloğa geçmek ümidiyle...İyi akşamlar... E.Tijen TEPELİ OMCAM MAKİNE VE MOZAİK SAN.TİC.LTD.ŞTİ. www.omcam.com.tr 0212 481 29 91 Merter / İstanbul (atölye ve showroom) 0533 318 03 57 gsm YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!