Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Eric Owen Moss

Mimarlık camiasında, projelerinin cüretkarlığı, riskli gibi gözüken ama yeniliğe açık olan duruşu, kendini sınamaya ve her zaman kendini aşmaya yönelik derin arzusu, kültürler arası alışverişe verdiği önem ile tanınan Eric Owen Moss ve işleri hakkında bir dosya sunuyoruz.

yapi.com.tr/Işıl GÖRECİ



br/>
Amerikan deneysel mimarisinin önde gelen mimarlarından biri olarak kabul edilen Eric Owen Moss, aynı zamanda çağdaş dünyanın en aktif fikir adamlarından biridir.

Projelerinin cüretkarlığı, riskli gibi gözüken ama yeniliğe açık olan duruşu, kendini sınamaya ve her zaman kendini aşmaya yönelik derin arzusu, kültürler arası alışverişe verdiği önem ile Moss, mimariyi mitolojik bir hikayeyle anlatır adeta. Kendini vatanını kurtarmaya adadığı için çıktığı yoldan bir türlü dönemeyen Odysseus'un sadık karısı Penelope gibidir bir mimar Moss'a göre. Penelope'nin gece ördüğünü sabah olunca sökmesi gibi, mimar da tasarlar, bir yapı oluşturur ve aynı anda onu sökmeye karar verebilir.

Los Angeles Okulu'nda Moss hep alışılmışın dışında, özgün bir karakter çizmiştir. İlk işlerinde bile Los Angeles ve kendi jenerasyonunun mimarlarından farklı bir yol izlemiştir. Culver City'de gerçekleştirdiği yapılara bakıldığında, bu proje, günümüz kentleri arasında en başarılı deneyimlerden ve orijinaline bağlı kalınarak yapılan kentsel planlamalardan biridir. Moss'un alışılmışın dışındaki başarısı ileri derecedeki deneysel yaklaşımından ileri gelir.


Eric Owen Moss, 2- 6 Mayıs 2007 tarihleri arasında bu yıl 30.’su gerçekleştirilecek olan Uluslararası Yapı / Turkey Build 2007 İstanbul Fuarı kapsamında bir konferans verecek. Moss, "Çok Fazla Yeterli Değildir" başlığındaki konferansta mimarlık dünyasındaki son gelişmeleri anlatacak. 3 Mayıs Perşembe günü saat 16:00’da, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi/Beylikdüzü Interexpo Salonu’nda gerçekleştirilecek Eric Owen Moss Konferansı'na katılmak için lütfen tıklayınız.

http://www.yapi.com.tr/haberler/eric-owen-moss_53420.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!