Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Erzurum Kalkınmada Atağa Geçiyor!

Erzurum'da yeni kurulan OSB’ye 2 milyar liralık yatırım talebi gelirken, projelerin hayata geçmesi ile turist sayısının 4 katına, hayvan varlığının ise 7 katına çıkarılması hedefleniyor.

yapi.com.tr
Erzurum Kalkınmada Atağa Geçiyor!

Bir dönem doğunun Paris’i olarak adlandırılan Erzurum açılacak iki tünelle denize bağlanıyor. Ovit ve Kop tünelleriyle Trabzon ve Rize arasındaki mesafeyi kısaltan kentten Karadeniz’e ulaşım 1.5 saate inecek. Dünya'dan Leyla İlhan'ın haberine göre, Mersin'le arasındaki mesafeyi ise 3.5 saate indirmek için bir tünel daha isteyen kent, yatırımcıların dikkatini çekiyor. Halihazırda yeni kurulan 2. OSB’ye 2 milyar liralık yatırım talebi alan kentin Büyükşehir Belediye Başkanı ise bir dönem milletvekilliği ve Kartal belediye başkanlığı yapan Mehmet Sekmen de yatırımların kente gelmesinde etkili oluyor. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen 2014 yılından beri kentte başkanlık yapıyor.

Erzurum 3 alanda yatırım çekiyor

Kentin potansiyeli ve yapılacak yatırımlar hakkında konuşan Sekmen, kentin özellikle hayvancılık, sanayi ve turizm alanında yatırımcı çekmeye başladığını söylüyor. Göçün durduğu Erzurum’da ikinci OSB kurduklarını söyleyen Sekmen, OSB’ye 2 milyar TL’lik bir yatırım talebi geldiğini bu talepler arasında ilaç, silah, bakır ve alüminyum sanayi gibi alanlar bulunduğunu belirtti. Erzurum'un turizm alanında tesisleşme yatırımların en fazla ağırlık veren il konumunda olduğunu anlatan Sekmen şöyle konuştu: “Hali hazırda yıllık 250 bin olan yerli yabancı turist sayısını arttırmak için yatak kapasitesini 10 bine çıkararak yıllık 1 milyon turist ağırlamayı amaçlıyoruz” dedi. Halen 4 -5 firma ile görüştüklerini belirten Sekmen, “Bunlar arasında Hilton Grubu, Kaya Grubu ve InterContinental İstanbul Otelleri sahibi Kazak Grup bulunuyor. Kazak Grubu ayrıca madencilik alanında yer almak istiyor. Özellikle manyezit krom alanında çalışmak istiyor.” Sekmen, Rusların ünlü yazarı Puşkin’in Erzurum’da 5-6 ay kaldığı evi müzeye dönüştürerek daha fazla Rus turist çekmeyi amaçladıklarını anlattı. Sekmen, halen un ve yem fabrikaları olan şehre ayrıca ilaç fabrikalarını da getirip yeni yatırımlarla ilk etapta 5 bin kişiye istihdam sağlayacaklarını açıkladı.

60 milyon liralık yatırımla hayvancılığı büyütüyor

Türkiye’deki meraların yüzde 13’üne sahip olan Erzurum’un tarım ve hayvancılıkta yeniden başarılı olmak istediğini anlatan Mehmet Sekmen, bunun için şehre 10 km mesafede canlı hayvan borsası inşa ettiklerini söyledi. Ot depoları ve ahırların olduğu borsanın inşaatının ise 2017nin sonunda tamamlanacak. Bu projeyi dünyadaki örneklerine bakarak yaptıklarını dile getiren Sekmen, “Avrupa düzeyinde bir proje yaptık. Biyogaz ve güneş enerjisiyle aydınlatma ve ısıtma olacak. 250 dönüm büyüklüğe sahip proje 20 bin metrekare kapalı alan yer alıyor. 60 milyon liralık bu yatırımı Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak biz finanse ediyoruz. Bu yatırımlarla 1 milyon 400 bin olan hayvan sayımızı 5 yılda 10 milyona çıkarmak istiyoruz” diye konuştu.

Arsa fiyatları 4 kat arttı

Erzurum ili sınırlarında 22 bölgede yaklaşık 7 milyon metrekarelik alanda kentsel dönüşüm çalışması devam ediyor. Kentte yapılan çalışmalar sonucunda arsa fiyatları 4 kat artmış durumda. Arsanın metrekaresine 1000 liranın istendiği kentte lüks konutların metrekare fiyatı 2 bin- 2 bin 500 TL arasında.

Çatılardan karın düşmesine son verecek

Mehmet Sekmen, sıcak su ve güneşin kentte seracılığa imkan verdiğini belirterek bundan dolayı sebze serası yapmayı planladıklarını kaydetti. Ayrıca kışın çatılardan yollara kar tehdidini ortadan kaldıracaklarını söyledi. Sekmen, bunun için çatılara ana caddelerden başlayarak rezistans yaparak karın erimesini sağlayacaklarını aktardı. Sekmen, ayrıca kar düşmesini engellemek için çatılara set koyacaklarını belirtti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/erzurum-kalkinmada-ataga-geciyor_155347.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!