Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Eser Holding ve ACWA Power International'dan 800 Milyon Dolarlık Ortaklık

ESER Holding ve Suudi Arabistanlı ACWA Power International arasındaki 800 milyon dolarlık ortaklık anlaşması, ESER Holding Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Adiloğlu ve ACWA Power Başkanı ve Genel Müdürü Paddy Padmanathan’ın katılımıyla Ankara’daki ESER Yeşil binasında gerçekleştirildi.

yapi.com.tr
Eser Holding ve ACWA Power International'dan 800 Milyon Dolarlık Ortaklık

ESER Holding ve Suudi Arabistanlı ACWA Power International arasındaki 800 milyon dolarlık ortaklık anlaşması, ESER Holding Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Adiloğlu ve ACWA Power Başkanı ve Genel Müdürü Paddy Padmanathan’ın katılımıyla Ankara’daki ESER Yeşil binasında gerçekleştirildi. Anlaşma, Türkiye’de gerçekleştirilecek 800 MW doğalgaz kombine çevrim enerji santrali projesini kapsıyor. Santralin, hızlı bir inşaat takvimiyle 2014 yıl sonu öncesinde işletmeye alınarak, spot pazarda satış yapacak konuma ulaştırılması hedefleniyor. Elektriği rekabetçi fiyattan güvenilir bir arzla sunmaya ek olarak, üretim ünitelerinin yakıtları en verimli şekilde kullanacak şekilde kurulması da ana hedef olarak belirlenmiş durumda.

Eser Holding Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Adiloğlu, “Bu enerji santrali yatırımı, ACWA ve ESER açısından taşıdığı önem haricinde, Türk ve Suudi Arabistanlı firmaların farklı sektörlerde kuracakları işbirlikleri için de bir model olacaktır. İki ülkenin stratejik bağları ekonomik işbirliklerine çevrildiği takdirde, önemli sonuçlar ve başarılar doğurabilecektir” dedi.

Paddy Padmanathan ise, son on sene içerisinde her yıl yüzde 5’lik büyüme yakalayarak sadece yerel değil, küresel ekonominin de gündeminde yer edinen Türk elektrik piyasasının, artan nüfus ve kentleşme oranına ek olarak iyi eğitimli ve girişimciliği yüksek Türk insanıyla büyük yerel tüketim, ihracat hacmi ve GSMH rakamları yakalayarak elde ettiği bu başarıyı, gerçek sosyoekonomik büyümesini artırarak devam ettireceğine olan beklentilerinin bu yatırım için büyük potansiyel gösterdiğini belirterek, “Orta Doğu bölgesinde, en büyük yerel elektrik üretim ve deniz suyu artıma şirketi olan ACWA Power ile Türkiye’nin önde gelen gruplarından ESER Holding’in bu stratejik birlikteliğinin ayrıca Türkiye ile Suudi Arabistan Krallığı arasındaki sanayi ve ekonomik işbirliğini de kuvvetlendireceğini” vurguladı.

ETİKETLER: enerji
http://www.yapi.com.tr/haberler/eser-holding-ve-acwa-power-internationaldan-800-milyon-dolarlik-ortaklik_85194.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!