Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Eski AKP’li Vekilden Kubbeli Lise

Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı’nın AKP’ye açtığı kapatma davasında, yaptığı çeşitli konuşmalar delil olarak kullanılan ve hakkında siyaset yasağı istenen AKP Eskişehir eski milletvekili Fahri Keskin’in Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinde yaptırmaya başladığı kubbeli lise tartışma konusu oldu. Eskişehir Milli Eğitim İl Müdürü İbrahim Ceylan, okullarda

Cumhuriyet Gazetesi
Eski AKP’li Vekilden Kubbeli Lise

Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı’nın AKP’ye açtığı kapatma davasında, yaptığı çeşitli konuşmalar delil olarak kullanılan ve hakkında siyaset yasağı istenen AKP Eskişehir eski milletvekili Fahri Keskin’in Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinde yaptırmaya başladığı kubbeli lise tartışma konusu oldu. Eskişehir Milli Eğitim İl Müdürü İbrahim Ceylan, okullarda bu tür mimariye alışılması gerektiğini savundu.

Ceylan, yaklaşık 4 yıl önce başlatılan “Gelenekten geleceğe” adlı proje kapsamında okul ve kamu binalarında Hitit, Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden faydalanılmasına karar verildiğini, projeyi Hüseyin Çelik, Abdüllatif Şener ve Erkan Mumcu’nun da aralarında bulunduğu çok sayıda siyasinin de desteklediğini savundu.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın son yıllarda okul yapımı için imzaladığı protokollerde bunu dikkate aldığını ileri süren Ceylan, “Fahri Keskin’in yaptırdığı okul ile ilgili yapılan plan tadilatıyla ilgili haberim var. Bu tarz okullarda kütüphaneler genellikle bodrum katlarına atılır. Burada, Sayın Keskin havadar bir kütüphane yaptırmak istedi. Biz Milli Eğitim yetkilileri için önemli olan okulların fiziki şartlarıdır. Yoksa genel görünüm nasıl olursa olsun serbesttir artık” dedi.

Bir gazetecinin kendisine “Okullar kilise şeklinde de olabilir mi” diye sorduğunu ifade eden Ceylan, “Hangi şekilde olursa olsun kabulümüz, yeter ki okul yapılsın” diye konuştu.

ADD Eskişehir Şube Başkanı Azmi Kerman ise okul binalarının günümüzde Cumhuriyetin yapı özelliklerine aykırı yapıldığını vurgulayarak Keskin’in temel eğitimin 8 yıla çıkarıldığı yasaya da karşı çıkarak, yerel gazetelere verdiği ilanla bunu protesto ettiğini anımsattı.

CHP Eskişehir İl Başkanı Abdülkadir Adar da okul binalarının AKP iktidarında arabesk mimari özelliğiyle yapıldığını ifade ederek “Yapılan okullara bakıyorsun, hiçbir dönemin mimari özelliklerine benzemiyor. Bir karışım ürünüler. Cumhuriyetin özelliklerini de yansıtmıyorlar” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/eski-akpli-vekilden-kubbeli-lise_71327.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!