Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Eskişehir'de İlahiyat Camii'ne Bidonlu Akustik

Eskişehir'de, İlahiyat Camii'ni projelendiren mimar Fazıl Konukseven, akustiğin iyi olması için kubbelere plastik bidonlar yerleştirdi. Esk

Akşam



b>Eskişehir'de, İlahiyat Camii'ni projelendiren mimar Fazıl Konukseven, akustiğin iyi olması için kubbelere plastik bidonlar yerleştirdi.

Eskişehir İslami İlimler Vakfı Müdürü Şaban Mutluer, Kuyubaşı Mahallesi'nde 8 yıl önce yapımına başlanan İlahiyat Camii'nin hayırsever vatandaşların katkıları ve vakıf imkanlarıyla tamamlandığını belirterek, caminin mimarlığını Fazıl Konuksever'in yaptığını söyledi.

Geçen hafta ibadete açılan 1600 kişilik kapasiteye sahip 20 kubbeli caminin büyük olmasından dolayı akustiğe özel önem verdiklerini anlatan Mutluer, şu bilgiyi verdi:

'Osmanlı döneminde yapılan cami- lerde akustiğin iyi olması için toprak küp kullanılırmış. Mimar Konukseven de bu düşünceyle caminin 20 kubbesine toplam 480 adet plastik bidon yerleştirdi. Üzeri harçla kapatıldığı için belli olmayan plastik bidonlar sayesinde cami imamı elektronik alet kullanmadan tüm cemaate seslenebiliyor.'

http://www.yapi.com.tr/haberler/eskisehirde-ilahiyat-camiine-bidonlu-akustik_2459.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!