Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Esnafın Beklentisi Perakende Yasası

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Perakende Yasasının Sanayi ve Ticaret Bakanının açıklamaları doğrultusunda bu ay içerisinde mutlaka TBMM’den çıkması gerektiğini belirtti.

Hürriyet ANKARA
Esnafın Beklentisi Perakende Yasası

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, yasanın çıkması için TBMM’de grubu bulunan tüm siyasi parti liderlerini ziyaret edeceğini bildirdi. Büyük mağazalar ve AVM’lerle savaşları olmadığını belirten Palandöken, “Ama AVM’lerin sesi daha çok çıkıyor” dedi.

Hem teşvik istiyorlar

Palandöken sözlerini şöyle sürdürdü: “Yurtdışında kuralları konmuş piyasalardan çıkıp ülkemize rant sağlamak için gelenler şimdi ‘siz neden kural koyuyorsunuz?’ diye serzenişte bulunuyorlar. Sanki katma değer üretiyorlarmış gibi teşvik istiyorlar. İşsizliğin önlenmesini değil, küçük sermayeyi yanlarında işçi yapmak istiyorlar. Bu yasa çıkmaz ise haksız rekabetin önüne geçilemez ve 2 milyonu aşkın esnaf tamamen biter.”

Kuralsızlığın etkileri

Kuralları olmayan bir perakende piyasasının olmayacağını ifade eden Palandöken, büyük sermayenin hızla perakende piyasasında yer alması ile esnaf ve sanatkar aleyhine bozulan dengenin, Türkiye’nin sosyo-ekonomik yapısında da sıkıntılar yarattığı için de piyasanın kurallarının konmasını istediklerini vurguladı. Perakende Yasa Taslağı’nda esnaf içinde düzenlemeler bulunması gerektiğine işaret eden Palandöken, şunları kaydetti:

İhtiyaca göre izin ver

“Çağımızın bir gereği olarak elbette alışveriş merkezleri, süper marketler, hiper ve gros marketler olacaktır. Biz bunların, kuruldukları yerlerdeki nüfus yoğunluğu, ulaşım, otopark, sosyal tesisleri ile şehir alt yapısına getireceği yükler ve bölgedeki esnaf ve sanatkar yoğunluğu dikkate alınarak planlanmasını istiyoruz. AB normlarına uygun olsun istiyoruz. Aynı şekilde bir apartmanın altına da iki bakkal, iki kuaförün yan yana açılmasına izin verilmemesi gerektiğini söylüyoruz. Esnaf ve sanatkarın dükkan açmasına da mahallenin ihtiyacı göz önüne alınarak izin verilmeli.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/esnafin-beklentisi-perakende-yasasi_77567.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!